Sporters zwaaien Jean-Marc van De Weimeersen in Rollegem massaal uit

Tientallen sporters zwaaiden Jean-Marie uit. (Foto EDB)
Redactie KW

Jean-Marc Galloo (53) trok woensdag voor de laatste keer de deur van de cafetaria in SC De Weimeersen achter zich dicht. Of toch als zelfstandig uitbater. Hij blijft betrokken bij enkele sportverenigingen, maar zal ook vooral van zijn familie genieten.

Jean-Marc Galloo werkte vroeger in een zetelfabriek en bij Eurofrost. “Mijn schoonouders Jozef Debels en Ingrid Baert waren 36 jaar geleden de eerste uitbaters van de cafetaria. De sporthal stond er net.” Jean-Marc, Markenaar van afkomst, leerde daar zijn vrouw kennen dankzij het volleybal. Ruim 20 jaar geleden trouwden ze en omstreeks de eeuwwisseling nam Jean-Marc de cafetaria van zijn schoonouders over. “In het begin heeft mijn vrouw me veel geholpen, maar toen er kinderen kwamen nam zij vooral de zorg voor het gezin op zich. Ik werkte bijna zeven dagen op zeven.”

Jean-Marc Galloo en zijn echtgenote Sofie Debels, een opvoedster in CKG Don Bosco, wonen in Rollegem. Het gezin telt met Lisa, Niels, Joran en Nora vier kinderen. “Ik ben ook al de fiere pappie van Fenna, Lio en Yorben. Toen de dag na mijn 50ste verjaardag mijn eerste kleinkindje geboren werd, had ik gezegd dat ik zou stoppen binnen een paar jaar. Ik koos voor een ander leven en om meer tijd te maken voor mezelf en mijn gezin.”

Sport én plezier

Jean-Marc werkte vandaag nu en dan eens in het magazijn van brouwerij Omer Vander Ghinste in Bellegem. Daar zal hij nu voltijds werken vanaf november. “Ik kijk er al naar uit om nu toch iets meer tijd aan de familie te besteden. Er komt al een grootouderfeest aan. Vroeger kon ik daar niet naar toe. Mijn vrouw is ook vaker alleen naar een huwelijksfeest moeten gaan. Dat zijn dingen die we nu samen zullen kunnen doen. Ik wil ook meer eens naar de zee gaan uitwaaien en misschien zelf opnieuw gaan lopen.” Jean-Marc zal ook supporteren voor zijn zoon die op vrijdagavond voetbalt in Gullegem en zijn dochter die voetbalt bij de U17 in Bellegem en minivoetbalt.

Jean-Marc Galloo. (Foto EDB)
Jean-Marc Galloo. (Foto EDB)

Jean-Marc hield wel van zijn werk in De Weimeersen. “Ik had er plezier in dat mensen zich amuseerden en lachten. Hier had je de combinatie van sport en plezier. Veel mensen samen krijgen was voor mij het belangrijkste. Ik heb hier veel goede herinneringen, maar vooral de familietornooien in het minivoetbal blijven me bij. Dat was altijd een topevenement rond de jaarwisseling.”

De King

Jean-Marc blijft secretaris van de minivoetbal op de Weimeersen. Enkele jaren geleden is de rugby van Kortrijk er ook bij gekomen. “Dat is een ervaring apart en daar heb ik ook enorm naar opgekeken: zoveel respect dat die mensen voor elkaar hebben, al ben je dik, dun, groot of klein!” De dames van de rugby noemen zichzelf de Queens en noemen Jean-Marc hun ‘King’. “In de rugby kreeg ik 62 dochters bij,” zegt Jean-Marc. “Ik werkte er al wat mee met de kookploeg en zal dit blijven doen.” Jean-Marc blijft ook verantwoordelijk voor de scheidsrechters voor de KMVV (Kortrijkse MiniVoetbalVereniging, red.). Met minivoetbalploeg WDP (Weimeersen De Platse) en Rugbyclub Curtrycke werd nu een overkoepelende vzw gemaakt waar Jean-Marc samen met Dominique Deschietere, Magteld Leys en Andy Verkest in zetelt. Die vzw heeft de concessie voor negen jaar.

Jean-Marc blijft verantwoordelijk voor de de cafetaria en er worden nu vrijwilligers gezocht om die uit te baten. “Ik zal er ook wel nog staan, maar geen zeven dagen op zeven meer. De druk is er nu eindelijk wat af.”

Zaterdag was er nog een groot afscheidsfeest in de cafetaria. “Ik wilde sowieso nog iets doen voor de vele vrienden. Nu heb ik nog één droom: een evenement organiseren voor een goed doel. Daar wil ik echt nog eens mijn schouders onder zetten!”

https://www.youtube.com/watch?v=xTpmAwauJmQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier