Spinning for Life in Ruddervoorde brengt 8.425 euro op voor Kom op tegen Kanker

De wielerclubs slaagden erin meer geld op te halen dan de vorige editie. © foto GST
Redactie KW

De gezamenlijke actie Spinning For Life van wielertoeristenclubs De Blauwe Wimpel en Sust op tweede kerstdag bracht in totaal 8.425 euro op voor Kom op tegen Kanker. Dat is 50 euro meer dan de eerste editie in 2017.

De actie om Kom op tegen Kanker te steunen, kwam er ter nagedachtenis van drie overleden leden van de clubs. Daniel Plovie, Wim Stubbe en Henk De Baets overleden alle drie aan kanker.

De cheque werd overhandigd in aanwezigheid van de echtgenotes van de overleden leden, burgemeester Jan de Keyser, enkele schepenen en de twee clubs.

Evenaring vorige editie

“We hebben het resultaat dat we met de eerste editie haalden, 8.375 euro, wat al een stuk boven de geplande 5.000 euro lag die we voor de eerste editie voor ogen hadden, kunnen evenaren“, vertelt Reginald Vandaele, voorzitter van Veloclub Ridersport. “Mede dankzij de medewerking van sportcentrum Nisus voor het gratis gebruik van de fietsen, het gemeentebestuur die de accommodatie van Ridefort gratis ter beschikking stelde en de geldelijke steun van onder andere TC Connectivity uit Oostkamp.”

Naar aanleiding van de overhandiging hadden beide clubs een gezamenlijke fietsrit van om en bij de 50 kilometer gepland om vervolgens met zoveel mogelijk teamleden aanwezig te zijn bij de overhandiging.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier