Spiekpietjes in Oostende doen aftellen naar 6 december

De Spiekpietjes konden de voorbije drie edities rekenen op telkens 12.000 bezoekers. © (Foto JR)
Redactie KW

Van 20 oktober t.e.m. 5 december zorgden de Spiekpietjes weer voor vertier in Oostende.

Expo De Spiekpietjes is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Thaïs Vanderheyden. Het vertelt het verhaal van de kleine geheimzinnige Sinterklaashulpjes. Elk jaar trekken ze de wereld rond en verstoppen ze zich in huizen en appartementen. ‘s Nachts, wanneer de kinderen slapen, bellen ze naar de Sint en vertellen ze hem hoe flink de kinderen al dan niet zijn. Op die manier wordt het Grote Rode boek van de Sint aangevuld.

Dit jaar is de expo gebaseerd op het vierde boek van Thaïs Vanderheyden ‘SOS Stoomboot’. De stoomboot komt, onderweg naar ons land, in moeilijkheden. De Spiekpietjes moeten het euvel zien te verhelpen om de cadeautjes toch op tijd bij de kinderen af te leveren. Nieuw dit jaar is de pop-up Sintbar en het grote speelparcours met een doolhof, ballenbad, obstakels, enz.

De expo is geopend op woensdagnamiddagen, tijdens de weekends, op feestdagen en tijdens de herfstvakantie, telkens van 10 uur tot 18 uur. Tickets kosten 4 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar en 8 euro voor volwassenen. Tickets kunnen ter plaatse gekocht worden.

Let op: De Spiekpietjes zijn verhuisd. Door renovatiewerken werd het Fort Napoleon ingeruild voor de voormalige VIVES-hogeschool in de Troonstraat.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier