Spermalie Brugge viert veertig jaar sociaal overleg

Annemie Demarest geflankeerd door vlnr Mark Selleslach (nationaal secretaris non-profit LBC-NVK), Luc Desmet (toenmalig algemeen directeur van KMPI Spermalie), Hans De Vliegher (toenmalig personeelsvertegenwoordiger), Paul Bulckaert (algemeen directeur begeleidingscentrum vzw De Kade), en Hendri Delaruelle (algemeen directeur Vlaams Welzijnsverbond). © foto PM
Redactie KW

Veertig jaar geleden was het Brugse Spermalie, toen nog ‘instituut voor doven en blinden’, de allereerste instelling in de zorgsector waar sociaal overleg op de sporen werd gezet. Samen met enkele hoofdrolspelers in dat toenmalige verhaal werd dat gevierd in Centrum d’Abdij in Steenbrugge.

In het voorjaar van 1979 werden in het toenmalige KMPI Spermalie voor het eerst sociale verkiezingen gehouden. Dat was niet enkel nieuw voor de instelling zelf, maar ook landelijk voor de hele sector. Reden te over om dat te vieren, meenden de huidige personeelsvertegenwoordiging èn de directie van De Kade, de groep waarvan Spermalie sinds enkele jaren deel uitmaakt.

Terug- en vooruitblikken

De directie en personeelsafgevaardigden van toen werden uitgenodigd om samen met enkele prominenten uit de welzijnszorg terug te blikken en om vooruit te zien naar nieuwe tendensen in de zorgsector.

Bij die gelegenheid werd ook Annemie Demarest bij het einde van haar loopbaan bedankt voor haar inzet. Samen met toenmalig directeur Luc Desmet, lag zij destijds met enkele medewerkers aan de basis van dat sociaal overleg. Waarna zij veertig jaar lang als personeelsafgevaardigde paraat stond voor haar collega’s.

(PM/ foto PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier