Spelen op Sint-Amandsplein op Overleie in Kortrijk nu nóg leuker

De nieuwe ballenvanger staat te blinken op het Sint-Amandsplein. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het nieuwe Sint-Amandsplein valt in de smaak bij Overleienaars en bezoekers. De stad investeerde daarom samen met JCI Kortrijk en buurtcomité Zomer van Overleie in extra speelfuncties.

Op 2 juni 2017 werd het heringerichte Sint-Amandsplein feestelijk ingehuldigd. Overleienaars en bezoekers blijken meer dan tevreden met hun nieuwe groene plein. Er zijn afgebakende terrassen en een zone om petanque te spelen. Kinderen kunnen zich uitleven in een soort speelcocon van Den Draad.

Nu komen er een tafeltennis en ballenvanger bij. Deze speelinfrastructuur is vooral bedoeld voor jonge kinderen. Op vraag van de bewoners werkte de stad samen met Studio Basta enkele voorstellen uit met nieuwe speelfuncties voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze voorstellen werden voorgelegd aan de buurt. Zij kozen uiteindelijk voor een tafeltennis en ballenvanger.

De totale kostprijs bedraagt 6.500 euro. De investering werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Europese Sportstad en het buurtcomité Zomer van Overleie. Ook de lokale afdeling van JCI leverde een belangrijke bijdrage voor deze speelinfrastructuur. “Het gaat om de integrale opbrengst van onze jaarlijkse kwis Trofee L. Op die manier wilden we onze dank betuigen voor het gebruik van het voormalige politiecommissariaat waar onze Kamer L een jaar lang een stek had binnen het kader van ons 50-jarig bestaan”, zegt Stefaan Verhamme van JCI Kortrijk.

JCI Kortrijk schonk ook wat speelmateriaal aan de Overleienaars.
JCI Kortrijk schonk ook wat speelmateriaal aan de Overleienaars.© GF

“De tafeltennis en de ballenvanger is eens iets anders voor de kinderen. Het is ook duurzaam en positief.” Bert Herrewyn, schepen van Jeugd: “Dit is een mooi verhaal dat aantoont hoe de stad met haar lokale gemeenschap en tijdelijke gebruikers concrete zaken kan realiseren. Van en voor de buurt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier