Speciaalzaak Evadorable uit Torhout start babywellness met jacuzzi’s

Links Eva D'Hondt en rechts Debbie Godderis. Samen beginnen ze met babywellness in Torhout. © foto JS
Johan Sabbe

Een speciaalzaak met geboortelijsten en babyuitzet waar je de meest uiteenlopende spulletjes voor je kleine wondertje kunt kopen, maar waar je ook met je baby naar de wellness kunt: het is ongezien in de regio. Toch is het straks realiteit, want vanaf half maart start babyspeciaalzaak Evadorable in de Rijselstraat met babywellness, ook wel baby spa genoemd. Kindjes tot ongeveer 8 maanden kunnen er massage krijgen en van de jacuzzi’s genieten.

Evadorable – de samensmelting van de naam Eva en het Franse adorable of schattig – is vorig jaar in mei opengegaan. Met de intussen 23-jarige Eva D’Hondt als zaakvoerder. Eva is vroedvrouw van opleiding en weet dus perfect waar jonge moeders (en vaders) op uit zijn. Ze verkoopt een ruim assortiment aan baby-, peuter- en kleuterspullen en biedt ook geboortekaartjes- en doopsuikerservice aan. Plus: babyfotografie om de meest memorabele eerste momenten vast te leggen.

Massage en bubbelbad

“Ik wil van mijn zaak heel graag een trefpunt voor jonge ouders maken”, zegt Eva, die in Roeselare woont. “Met alles erop en eraan. Een totaalservice vóór en na de geboorte. En daar hoort ook babywellness bij. In Vlaanderen bestaat zoiets nog maar een kleine twee jaar – de eerste baby spa ging in Antwerpen van start – maar bij mijn weten nooit in combinatie met een babyspeciaalzaak. We zijn dus echt wel uniek, zeker voor de regio Houtland.”

Om de babywellness uit te bouwen, doet Eva een beroep op iemand met wie ze samen als vroedvrouw aan Vives in Kortrijk is afgestudeerd: de 25-jarige Debbie Godderis uit Gits. Die zal zich binnen de gebouwen van Evadorable specifiek over de baby spa ontfermen. “Elke sessie duurt om en bij een uur”, verduidelijkt de goedlachse Debbie. “Eerst heeft er een klein halfuurtje babymassage plaats en daarna gaat het kindje voor zowat 25 minuten in een van onze twee aangepaste jacuzzi’s. Let wel: ik toon de massage voor en begeleid ze ook, maar het is de mama die ze geeft, of de papa. Eenmaal de ouders het masseren onder de knie hebben, kunnen ze dat dan eventueel ook thuis met hun baby doen.”

Een volledige sessie kost 55 euro, met alles erop en eraan. “Ook de zwemluiers, de drijfring, de handdoeken, de massageolie en uiteraard het gebruik van de jacuzzi’s zijn inbegrepen”, zegt Eva. “Ik ben ervan overtuigd dat sommige ouders blij zullen zijn om voortaan ook in de eigen streek met hun baby naar de wellness te kunnen. In principe richten we ons tot baby’s vanaf de geboorte tot maximum 8 maanden, maar onder andere prematuurtjes kunnen langer langskomen.”

Een baby in een jacuzzi te water laten: is dat niet een tikkeltje overdreven? Eva: “Totaal niet. Noem het een me-time-moment voor een mama en/of papa en de baby. Het is overigens niet de bedoeling dat eventuele broertjes of zusjes meekomen. In China vind je bij manier van spreken een baby spa op elke hoek van de straat. Daar is het gebruik om je baby met massage en bubbelbad te verwennen volledig ingeburgerd. De meeste kindjes houden ervan om in het water te vertoeven en er vrij te bewegen. En elke ouder wil toch het beste voor zijn kind? Op de keper beschouwd, zijn er niet zo gek veel dingen die mama’s en papa’s in hun vrije tijd samen met hun borelingen en jonge baby’s kunnen doen. In dat opzicht is de babywellness effectief een weldaad voor de band ouder-kind.”

Tal van voordelen

Debbie popelt van ongeduld om met de baby spa te starten. De mooie, ruime jacuzzi’s zijn aangekomen en het massage- en badlokaal is passend aangekleed.

“Babywellness maakt de meeste kindjes rustiger”, begint Debbie de voordelen op te sommen. “Het is ook een goede zaak voor de motoriek, want ze zitten tot aan hun hals in het lichtjes borrelende water. Voorts brengt de massage de mama’s en papa’s als het ware nog wat dichter bij hun kindje.”

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart van 10 tot 18 uur organiseert Evadorable als babyspeciaalzaak een opendeur en kan er te dezer gelegenheid voor de babywellness ingeschreven worden.

“Alles wat de baby spa betreft, gebeurt na afspraak”, zegt Debbie. “Je kunt dus niet zomaar binnenlopen om je baby van een jacuzzibeurt te laten genieten. Mochten er kindjes zijn die zich helaas niet goed voelen in het water, dan is het ook mogelijk om enkel voor de massage te kiezen. Maar in principe gaan we voor de combinatie van de twee. Zo’n vaart als in China zal het wellicht niet lopen, maar Eva en ik zijn ervan overtuigd dat dit unieke aanbod heel wat jonge ouders zal interesseren. We geloven er sterk in.”

Voor boekingen en info: 0475 23 43 40 of 0499 47 25 41.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier