Speciaal verjaardagsfeest voor gepest meisje uit Koekelare

© (Foto TR)
Redactie KW

Vier jaar werd Aïsha Goddyn (9) gepest. Het vrolijke meisjes was heel integer geworden. Vandaag was het haar dag, maar ook die van alle anderen die gepest worden. Een honderdtal getunede wagens kwam samen op het Sint-Maartensplein. In de CM-zaal ‘Ons Huis’ was er ook een heus verjaardagsfeest.

Aïsha, de dochter van Nathalie Caenepeel en pluspapa Juan Lazou, werd vier jaar lang gepest op school. “We merkten het aan haar gedrag en schoolresultaten”, steekt pluspapa Juan Lazou van wal. “Wanneer we vroegen wat er scheelde, kregen we geen reactie. Het was verschrikkelijk om haar zo te zien.”

Uiteindelijk vertelde het 9-jarige meisje dat ze problemen had op school. “‘Ik word gepest en heb geen enkele vriend meer’, vertelde ze ons. Medeleerlingen vertelden haar dat ze dik en lelijk was. Ze wilden niet met haar omgaan. Ze had zelfs geen zin meer om naar school te gaan en haar resultaten gingen achteruit.”

Ook de Zedelgemse school was op de hoogte van de problemen. “Er werd niets aan gedaan. De leerkrachten vertelden haar dat ze een klikspaan was. De directie heeft ons zelfs nooit verwittigd.” Onacceptabel volgens Juan.

Daarop besloten de ouders in te grijpen en een andere school te zoeken. Sinds Oktober loopt Aïsha school in Aalter. “In die school is een persoon in dienst die zich specifiek bezighoudt met het helpen van gepeste kinderen en het optreden tegen de pesters. Dat stelde ons zeker gerust.” Sinds de overstap naar een andere school gaat het de betere kant op met Aïsha. “Ze kan weer lachen en praten, al heeft ze wel nog moeilijke momenten.”

Speciaal verjaardagsfeest voor gepest meisje uit Koekelare
© (Foto TR)

Op 17 november viert Aïsha haar tiende verjaardag. En de ouders wilden haar een verrassing van jewelste geven. En dat is meer dan gelukt. “Een honderdtal getunede auto’s zakte vandaag af naar het Sint-Maartensplein. Het event is voor iedereen die gepest wordt of er ooit mee te maken had. Ben je nu 10 of 40, pesten is fout en het moet stoppen. Met dit evenement willen we dus niet alleen Aïsha, maar iedereen een hart onder de riem steken.”

Aïsha arriveerde zelf rond 12 uur en was door het dolle heen. “Ik ben zeer blij”, reageert ze geëmotioneerd. Ook enkele dagen kon ze haar ogen niet geloven. Toen ze thuiskwam, hingen 160 verjaardagskaartjes in het huis.

In de namiddag stond Aïsha nog een verrassing te wachten. In de CM-zaal Ons Huis was er een heus verjaardagsfeest. Een zestigtal personen kwam langs. “Haar weekend kan niet meer stuk.”

Wie alsnog een verjaardagskaartje wil sturen, kan dit doen op het volgende adres: Lekestraat 88, 8680 Koekelare.

(TR – Foto’s TR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier