Spaarders zien centen in rook opgaan bij Brugse beursgenootschap Weghsteen

07/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 20:47

2.500 gezinnen zijn wellicht 40 procent van hun vermogen kwijt dat de Brugse beursvennootschap Weghsteen voor hen investeerde. "Ik vraag mij af hoe goed de spaarcenten van de mensen beschermd zijn anno 2018. Heeft men tien jaar na de bankencrisis onvoldoende lessen getrokken?" Dat vraagt advocaat Geert Lenssens zich af. Een aantal slachtoffers hebben het Brusselse advocatenkantoor SQ Law onder de arm genomen, in de hoop hun spaarcenten te recupereren.

Het Brugs parket is een strafonderzoek gestart tegen de Brugse beursvennootschap Weghsteen, die gevestigd is in de Rijselstraat in Sint-Michiels. Enkele maanden geleden al legde de Nationale Bank, die toezicht houdt over de bankensector, het beurshuis aan de ketting. De bestuurders, onder wie eigenaar en CEO Vincent Weghsteen, werden vorige maand aan de kant geschoven nadat een aantal onregelmatigheden vastgesteld werden. Dirk Smets werd inmiddels door de Nationale Bank als voorlopig bestuurder van deze beursgenootschap aangesteld. Hij was dat eerder al bij de inmiddels failliete Gentse Optima Bank.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!