Sophie Mespreuve: “Filmpjes om gemeente origineel in de verf te zetten”

Sophie Mespreuve pleit voor neutraliteit. © DRD
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen van Deerlijk heeft beslist om deel te nemen aan een initiatief van Focus-WTV. “Concreet houdt dit in dat er drie filmpjes gemaakt worden over de gemeente waarin telkens unieke stads- of gemeenteprojecten aan bod komen”, verduidelijkt N-VA-gemeenteraadslid Sophie Mespreuve.

“Het college heeft gekozen voor de brandweerkazerne, het zwembad en de projecten rond de Groote Oorlog. Het kostenplaatje wordt hiervoor geraamd op 2.500 euro“, verduidelijkt Sophie Mespreuve. “N-VA Deerlijk kan zich vinden in deze aanpak en is van mening dat onze gemeente door deze opnames op een originele manier in de verf kan gezet worden. Toch dient er enig voorbehoud gemaakt te worden. 2018 is een verkiezingsjaar en daarom stelt N-VA Deerlijk voor dat het scenario, dat eerder werd goedgekeurd door het schepencollege, hieraan wordt aangepast.”

“Het is onze uitdrukkelijke wens van de partij om geen lokale politici in beeld te brengen of hen een forum te verschaffen in het licht van de komende verkiezingen. De focus moet geplaatst worden op de ambtenaren en inwoners met de drie aangehaalde thema’s als onderwerp. N-VA Deerlijk wil benadrukken dat deze opnames geen populisme of politieke campagne kunnen zijn en al zeker niet op kosten van de burger.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier