Sofie Dekein: "Ik heb leren vechten tegen het negatieve in de wereld"

02/02/18 om 14:30 - Bijgewerkt om 14:29

Sofie Dekein heeft al veel watertjes doorzwommen. Ze werkte jaren in de horeca, was zaakvoerster van een eigen frituur-restaurant en overleefde twee faillissementen. "Twee zware tegenslagen, volledig buiten mijn wil om. Ik werd toen opgelicht", is ze daarover openhartig. De rode draad door haar leven is het helpen van kansarme mensen. "Ik voel een soort gedrevenheid, het moet gewoon."

Sofie Dekein is 39 jaar en al heel haar leven bezig met liefdadigheid: evenementen organiseren voor kansarmen, daklozen of vluchtelingen, goederen verzamelen voor mensen in armoede, marsen op poten zetten voor wie hulp nodig heeft of acties voor verkeersslachtoffers. "Ik kan geen onrecht verdragen. Ik doe dat uit liefde voor de mensen", zegt ze. "Ik zet me bijvoorbeeld ook in als medewerker van de mARCt de Triomphe, het eindejaarsevenement voor goede doelen. Er is nog veel verdoken armoede in de wereld, ook bij ons. Alles wat ik doe, doe ik met hart en ziel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!