Sociale kruidenier De KABA houdt inzameling aan Carrefour B-park

Redactie KW

Je wekelijkse aankopen doen en meteen een goed doel steunen, zaterdag kon het bij Carrefour aan B-park aan de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters.

Bij de uitgang van de winkel kon je aangekochte waren schenken aan de KABA, zeg maar de ‘sociale kruidenier’. ‘KABA’ staat voor ‘Kruidenierswaren Aan Betaalbare Aankoopprijzen’ en biedt kwetsbare gezinnen de gelegenheid om levensmiddelen te kopen aan een sterk verlaagde prijs.

Op de parking voor de winkel trok de ‘Kabaravan’ meteen de aandacht. De nostalgisch ogende caravan van de KABA deed dienst als gelegenheidskeuken. “Bij de vorige editie brachten wij soep aan de man, dit keer kan je bij ons terecht voor een lekkere hamburgerhap, waarvan de opbrengst naar het KABA-project gaat!’, klonk het bij het team.

Bij de kassa’s van de Carrefour stonden weer andere KABA-medewerkers paraat bij wie de klanten etenswaren en spullen kwijt konden. Pablo Annys, die als voorzitter het KABA-project kwam steunen, benadrukt het belang van een dergelijk initiatief. “Inmiddels is dit een jaarlijkse traditie geworden. KABA krijgt op die manier extra materiaal waar kwetsbare medemensen mee geholpen worden. Dat gebeurt op doorverwijzing, jaarlijks ondersteunt de KABA zo’n 750 gezinnen.

“Dagelijks komen medewerkers van de sociale kruidenier langs bij Carrefour om overschotten van fruit en groenten op te halen”, vervolledigt voorzitter Annys. “De inzameling van vandaag is daarbij een aardige aanvulling. En bovendien is zo’n actie naar de buitenwacht een hart onder de riem voor het hele team en de werking van de KABA!”

(PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier