Sneeuwvlokken dwarrelen over West-Vlaanderen

09/02/18 om 10:01 - Bijgewerkt om 13:06

Wegen en Verkeer heeft donderdagnacht 300 ton zout gestrooid na de aangekondigde winterse buien.

Sneeuwvlokken dwarrelen over West-Vlaanderen

In basisschool De Mote in Ieper ontstond een sneeuwballengevecht op de speelplaats. De kinderen dragen een masker, want het is carnaval op school. © TP

De winterse buien kunnen plaatselijk hevig zijn en doorgaan tot de avondspits. Wegen en Verkeer raadt automobilisten dan ook aan om thuis te blijven of voor andere vervoersmiddelen te kiezen. "De wegen kunnen er gevaarlijk glad bij liggen, dus elke weggebruiker die vandaag niet de baan op gaat is er eentje meegenomen."

Wie toch de baan op moet, wordt gevraagd zijn rijstijl aan te passen aan de toestand van de weg. Een aangepaste snelheid en voldoende afstand houden zijn aangewezen.

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de afgelopen nacht de wegen behandeld met een preventieve strooizoutlaag. In totaal werd er zo'n 300 ton zout gestrooid. Ook de stukken waar de voorbije week geen zout gestrooid werd, omwille van geen risico op gladheid, werden de afgelopen nacht behandeld. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer blijven paraat staan om uit te rijden om opnieuw te strooien en eventueel sneeuw te ruimen waar en wanneer het nodig is.

Sneeuwzone trekt stilaan verder

De sneeuwzone trekt vrijdagmiddag langzaam verder naar het oosten. In het uiterste westen gaat de sneeuw over in buien van regen, korrelhagel of smeltende sneeuw. In het oosten valt er meestal lichte sneeuw. De maxima liggen tussen -1 en +4 graden.

Voor informatie over de meest actuele verkeerssituatie: www.verkeerscentrum.be.

De eerste sneeuwvlokken bereikten Veurne.

De eerste sneeuwvlokken bereikten Veurne. © JTV

De Panne ligt bedekt onder een wit tapijt.

De Panne ligt bedekt onder een wit tapijt. © JTV

Sneeuw in het Stadspark in Poperinge.

Sneeuw in het Stadspark in Poperinge. © MD

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!