Slechts één West-Vlaamse finaliste voor verkiezing Eikoningin 2019

Redactie KW

Bij de voorstelling van de finalisten voor de verkiezing was er slechts één kandidate uit West-Vlaanderen: Jolien Buckens (25) uit Waregem.

De verkiezing van de Eikoningin in de feesttent in Kruishoutem is het hoogtepunt van de Paasfeesten. De editie van 19 tot en met 23 april 2019 is intussen al de 65ste. De verkiezing vindt plaats op Paaszondag 21 april.

Geprofileerd als ‘boerendochter’

Jolien Buckens (25) uit Waregem is de enige West-Vlaamse kandidate. Al is ze eigenlijk geen échte West-Vlaamsen want ze groeide op in het Oost-Vlaamse Nokere. Dat is een deelgemeente van Kruisem en grenst aan Waregem.

Jolien profileerde zich bij de voorstelling als een ‘boerendochter’, die zich thuis voelt in Kruishoutem. Haar broer Tom was in Kruishoutem vroeger al eierboer. Jolien Buckens studeerde ergotherapie en werkt nu in de thuiszorgwinkel in Oudenaarde.

Huidige Eierkoningin is West-Vlaamse

Celine De Pourcq (23) is een kandidate uit Machelen-Zulte, een gemeente die behoort tot het leesgebied van de Krant van West-Vlaanderen.

Het is een zeldzaamheid dat West-Vlaanderen zo mager is vertegenwoordigd. In het verleden werden er West-Vlaamse finalisten gekroond tot Eikoningin. Zo is de uittredende Eikoningin Yasmine Banzaza ook een West-Vlaamse.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier