Slachtoffer van zinloos geweld in Veurne ontwaakt uit coma

Thibault Schamp hier samen met zijn vriendin. © GF
Redactie KW

Thibault Schamp, de jongeman uit Veurne die in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april het slachtoffer werd van zinloos geweld, is ontwaakt uit zijn coma. “Thibault stelt het redelijk goed”, aldus zijn moeder.

De 26-jarige Thibault Schamp uit Veurne belandde een drietal weken geleden in een coma na een avondje stappen. Op de Appelmarkt in Veurne was hij samen met enkele vrienden zijn verjaardag aan het vieren, toen twee mannen hem in de vroege ochtend zwaar toetakelden. Het slachtoffer, dat onder andere enkele zware klappen en trappen moest verwerken, raakte zwaar gewond en vocht de voorbije weken voor zijn leven. In het ziekenhuis in Veurne werd hij in een coma gehouden. Inmiddels is hij uit die coma ontwaakt. Dat bevestigt zijn moeder Nicole Verburgh.

“Onze zoon ligt niet meer in coma. Hij is er, ondanks hetgeen er gebeurd is, redelijk aan toe.” De jongeman wacht wel nog een lange revalidatieperiode. Na het voorval werden twee jonge dertigers uit Veurne opgepakt en aangehouden. Hun aanhoudingen werd eind april al met een maand verlengd. Volgende week verschijnen ze opnieuw voor de raadkamer van de rechtbank van Veurne. De advocaat van één van de daders is ook blij dat het slachtoffer niet langer in coma ligt. “Uiteraard zijn wij tevreden dat het beter gaat met die jongen“, zegt meester Jelle Dejaegher.

“Mijn cliënt blijft voorts ook bij zijn verklaringen. Er is buiten een schermutseling ontstaan en die is uit de hand gelopen. Wel is hij ook formeel dat er niet werd gestoken.” Initieel was er sprake van een steekwonde door een priem. Maar de wetsdokter is ondertussen formeel en stelt dat er geen sprake is geweest van een steekwapen. “Er is geslagen en gestampt. Maar niet gestoken“, aldus meester Dejaegher.

(BFR/TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier