Slachthuis Tielt vs. Animal Rights: "Die beelden hebben ons miljoenen gekost"

26/12/17 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:32

Geschopte varkens, verdronken kuikens, levend gekeelde runderen en opeengepakte 'scharrelkippen'. Met choquerende beelden deed Animal Rights dit jaar de voedingssector op zijn grondvesten daveren, niet het minst in onze landbouwprovincie. Exportslachthuis Tielt was het eerste geviseerde bedrijf. Wij brachten ceo Thomas De Roover-De Brauwer samen met Nadine Lucas en Benoit Van den Broeck, de drijvende krachten achter Animal Rights. "Hang nu gerust jullie camera's in mijn bedrijf. Ik wil hét modelslachthuis zijn."

"Noem het zeker geen verzoeningsgesprek, want dat is onmogelijk. Daarvoor liggen onze standpunten te ver uit elkaar." Toch wil Thomas De Roover-De Brauwer aan tafel schuiven met de organisatie die zijn slachthuis opzadelde met enorme imagoschade en miljoenen euro's omzetverlies. Er loopt ook nog een juridische klacht van Animal Rights tegen hem. "Het is dubbel: niemand in de sector nam zoveel maatregelen als ik, maar door in debat te gaan, vestig ik weer de aandacht op mijn bedrijf en blijft men er mij mee associëren."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!