Skalaar organiseert ruilbeurs op Torhoutse wijk De Goede Herder

V.l.n.r. Glenn Coulembier, Joris Diopere, Nancy Vandecasteele, Luc Diopere, Patricia Desimpel, Michiel Seys, Chris Demeulenaere, Davy Hoornaert, Steven Corneillie en David Sobry. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zondag 3 juni van 9.30 uur tot 16 uur in zaal Sparrenhove op de wijk De Goede Herder organiseert de aquarium-, terrarium- en vijververeniging Skalaar haar 21ste ruilbeurs.

De toegang is gratis, dus kan iedereen vrij in en uit lopen. Voor wie aquarium-, terrarium- en/of vijverliefhebber is, staat de Torhoutse ruilbeurs met stip in zijn agenda aangeduid. Dankzij het bestuur en de actieve leden kan Skalaar straks weer een evenement op poten zetten dat de moeite van een bezoekje meer dan waard is.

“Onze hobby is fascinerend en mooi”, vindt voorzitter Glenn Coulembier. “Sommige liefhebbers willen met een bepaald soort vis of reptiel kweken en in dat opzicht is de ruilbeurs een pluspunt. De zogenoemde nakweek kan er aan de man gebracht worden, waardoor beginnende hobbyisten die diertjes op de kop kunnen tikken. De meeste standhouders steken heel wat werk en energie in het opkweken van hun dieren. Sowieso is de kwaliteit van het gekweekte dier voor ons belangrijker dan de hoeveelheid.”

Groot gamma present

“Tijdens de ruilbeurs is er een groot gamma te vinden: van koudwatervissen, tropische vissen, insecten en siergarnalen tot reptielen, waterplanten, materiaal voor het aquarium en zelfs orchideeën. De bezoekers kunnen voorts de stand van de Skalaar-jeugdwerking aandoen, net als die van het opvangcentrum SOS Reptiel. Maar ook wie al dat moois enkel eens wil bekijken, is welkom. De mensen aan de bar hebben de nobele taak om de dorstigen te laven en de hongerigen te spijzen. We hopen zondag velen te mogen verwelkomen.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier