‘Sjotten for Life’ in Kortrijk in de strijd tegen armoede

© LOO
Redactie KW

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Strijd tegen Armoede op 17 oktober en in het kader van de Warmste Week werd vanuit CAW Zuid-West-Vlaanderen ‘Sjotten For Life’ georganiseerd. Een minivoetbaltornooi onder acht sociale partners in Kortrijk, ten voordele van de Vtex Sjotters, de Kortrijkse Belgian Homeless Cup ploeg.

Het CAW wou daarmee een mooie bijdrage leveren en tegelijk een link leggen met de collega-welzijnsorganisaties in Kortrijk. Acht ploegen van begeleiders namen het tegen elkaar op en de eindwinnaar speelde een galamatch tegen de Vtex Sjotters. Bovendien lanceerde de Belgian Homeless Cup op die dag haar campagne “My Team, My Home”.

Door de voetbalwereld te verenigen achter dezelfde slogan, wil het zoveel mogelijk mensen bewust maken van de kracht van een voetbalteam in de strijd tegen armoede. Want de liefde voor een team is universeel. Of het nu de warmte van de kleedkamer is of de adrenaline op het veld. De roes van de overwinning of het verdriet van een nederlaag. Bij de Belgian Homeless Cup wordt lief en leed gedeeld. De spelers vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats. Ze vinden er ook een thuis. Op en naast het terrein vinden ze hun zelfvertrouwen terug, werken ze aan discipline en aan een groepsdynamiek.

In samenwerking met moederclub KV Kortrijk en A’Kzie namen volgende teams deel: CAW Zuid-West-Vlaanderen, OCMW Kortrijk, Stad Kortrijk, Oranjehuis, Groep Zorg Heilige Familie, Ajko, AZ Groeninge, Groep Ubuntu x8k. (DVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier