Sint-Maartenskerktoren biedt fenomenaal uitzicht over Kortrijk

30/03/18 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:01

Vanaf oktober kan iedereen de Sint-Maartenskerktoren beklimmen en boven genieten van het prachtige uitzicht. "We ontsluiten de toren in samenwerking met Westtoer en de provincie", legt schepen van Toerisme Rudolf Scherpereel uit. De komende maanden wordt in het kader van de veiligheid nog een aantal werken uitgevoerd.

De Sint-Maartenskerk is een van de meest imposante gebouwen in Kortrijk en de kerktoren domineert met zijn 83 meter de skyline. "De toren is ook toegankelijk, maar niet voor het publiek", stelt schepen van Toerisme Rudolf Scherpereel (N-VA). "Daar wilden we verandering in brengen. In het kader van Horizon 2025, een samenwerking tussen Westtoer en de provincie West-Vlaanderen, hebben we daarom een project ingediend. De ontsluiting van die toren, die een panoramisch zicht over stad en streek biedt, kan volgens ons een meerwaarde betekenen voor de toeristische opwaardering van het historische centrum en...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!