Sint Maarten beheert de hemelsluizen boven Ardooie

Florian 'Poef' Van Acker speelde onder ruime belangstelling een partijtje tafeltennis tegen Sint Maarten. © (Foto JM)
Redactie KW

Sint Maarten heeft tijdig, dus voor de 38ste Sint Maartensstoet door de centrumstraten van Ardooie trok, de hemelsluizen dichtgedraaid. Het was de ganse dag bang uitkijken naar boven, want regen konden ze hier best missen op de vooravond van 11 november.

De mensen van het Sint Maartencomité hadden kosten noch moeite gespaard om de patroonheilige van de parochie passend te vieren. Vooral de kinderanimatie was een hoogvlieger met een geslaagde optreden van de Ketnet Band. Zij zorgden voor een gesmaakt optreden terwijl een deel van het programma dat buiten de feesttent was geprogrammeerd bakken water over de hoofden kreeg.

Een onaangekondigde gast was Poef, Olympisch kampioen Florian Van Acker, die een partijtje tafeltennis speelde degen de Heilige. Alle schietgebedjes ten spijt, verloor de Heilige man. Even later duelleerde hij nog met Emily Van Eeckhoutte, de regerende Miss West-Vlaanderen om de mooiste in de zaal te zijn. Maar weer verloor de Sint het en hij riep dan ook op om massaal Emily te steunen in haar campagne om Miss België te worden. Een welgekomen steuntje uit de hemel.

Ondertussen trok de stoet zich op gang. Een confettilint liet een feestelijk spoor na. Ondanks de oproep van de organisatoren om het Sint Maartensidee in vedette te stellen was het einde van de oorlog nadrukkelijk aanwezig. Het gebeuren blijft vooral een kinderfeest met de Ardooise scholen prominent vooraan in de stoet. En de prijswinnaars ? De publieksprijs was voor de Zonnebloem, de mooiste groep kwam uit de Boombaard en de Landelijke Gilde had de mooiste wagen.

(JM – Foto JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier