Sint-Jozef-Sint-Pieter in Blankenberge start de schoolweek met festivalkoorts

Rik De Mil en zijn leerlingen Chayenne, Sarah, Kiona, Emily, Damien en Brian van het vijfde jaar Retail Assistent werkten een heel schooljaar aan hun festivalproject. © WKH
Redactie KW

Dankzij StressFactor konden de 660 leerlingen van de secundaire school Sint-Jozef-Sint-Pieter in Blankenberge nog een dagje langer van hun vakantie genieten.

De vijfdejaars Retail Assistent organiseerden maandag hun editie van StressFactor ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, een organisatie die de school sinds vorig jaar extra nauw aan het hart ligt. “Op 13 februari was het immers een jaar geleden dat onze wiskundeleerkracht Mieke Vandierendonck de strijd tegen leukemie verloor. Ze gaf hier al les sinds 2004 en was door iedereen heel graag gezien. Mieke had ook een bijzonder goede band met haar leerlingen”, zegt Carine Jacxsens, directeur bso/tso.

De leerlingen mochten het festivalletje van A tot Z zelf organiseren, een unieke kans om hun organisatievaardigheden en verkoopskills eens in de praktijk te brengen. Ze gingen op zoek naar sponsors, zochten een geschikte locatie en stelden een mooie affiche samen. “Ze organiseerden ook de kerstmarkt en verzorgden de catering tijdens de schoolquiz. Met wat dit alles heeft opgebracht, nemen we in mei deel aan de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Er is 5000 euro voor nodig om daar met een team aan de start te mogen komen”, aldus nog Carine Jacxsens.

Aanvankelijk zou de speelplaats van de school eigenlijk als festivalweide dienen. “Tot de organisatie van StressFactor ons een paar weken geleden echter plots meldde dat de doorgang net twee centimeter te laag was. Hun vrachtwagens konden er niet door”, zegt de directeur. Bijgevolg werd de Grote Markt vandaag dus omgetoverd tot festivalweide voor één dag. “Met dank aan het stadsbestuur om onze aanvraag op zo’n korte termijn goed te keuren”, klinkt het.

Alle 660 leerlingen van de school kregen maandag een festivalbandje om waarmee ze van de optredens van onder meer DJ Frequency en Mark With a K konden genieten. Zo werd de hele school dus bij het project betrokken. “Mieke was pas 34 toen ze stierf, maar de verbondenheid die ze hier teweegbracht is ook nu weer mooi om te zien. De dag voor haar begrafenis hebben we op school ook een pakkende viering gehouden waar iedereen bij was”, besluit de directeur.

(WKH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier