Sinksen maakt zich op voor een feestweekend in Kortrijk en denkt aan de kleinsten

18/05/18 om 20:27 - Bijgewerkt om 20:26

Sinksen staat voor de deur en dat zullen heel wat Kortrijkzanen en naburige gemeenten geweten hebben. De laatste loodjes worden gelegd aan het gehele concept en zo staat vzw Sinksen samen met meer dan 60 partners voor de bezoekers klaar dit weekend. Tot en met Pinkstermaandag staat Kortrijk in het teken van de 'Verlei(e)ding'.

Sinksen maakt zich op voor een feestweekend in Kortrijk en denkt aan de kleinsten

Een deel van de organisatie klinkt op een spetterend feest © TV

:

Naast verleiden wil de organisatie uiteraard een oogje in het zeil houden op de allerkleinsten. Daarmee zijn ineens de anti-verdwaalbandjes geboren die eveneens herbruikbaar zijn na het evenement. De bandjes zijn gratis op te halen bij het infopunt op de Grote Markt of bij Toerisme Kortrijk aan het Begijnhofpark. "We raden het iedereen aan om ongeacht de leeftijd van uw kind hem of haar een bandje aan te doen. Het mobiel nummer kan erop genoteerd worden zodat omstanders gemakkelijk kunnen bellen naar de ouders" aldus de organisatoren.

Ondertussen werd ook bij de organisatie het eerste vat aangesloten om de opening te vieren. "Dit is de officiële start van Sinksen" klinkt het in de oren. Vrijdag zal de vooral de muzikale omlijsting een belangrijke rol spelen op het Conservatoriumplein, Schouwburgplein, Begijnhofpark en de Vlasmarkt. Vanaf zaterdag opent ook het straattheater en heel wat andere activiteiten. Meer daarover valt te lezen in de gratis editie van KW Kortrijk-Menen over Sinksen en uiteraard via www.kw.be

Automobilisten moeten rekening houden met een aangepast route-omkadering. Het centrum wordt autovrij gemaakt en voertuigen die overbodig zijn worden omgeleid. Ook het parcours van de Think Pink run op maandag wordt volledig autovrij geacht. Bewoners en bezoekers wordt gevraagd geen voertuigen te parkeren op de route.

(TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!