Simone Claeys al vier jaar voorzitter bij Okra: “Ik voel me soms een beetje burgemeester”

© JF
Redactie KW

Simone Claeys (72) is al vier jaar voorzitster van Okra Zulte. Onder haar voorzitterschap werden al heel wat nieuwe activiteiten op poten gezet. Zelf gaat Simone door met de ouderenvereniging zolang ze kan.

Simone is afkomstig uit Lotenhulle. Sinds haar huwelijk op 20 februari 1969 met Jacques Vanhulle woont ze in Zulte. Het koppel was marktkramer met levend pluimvee en ze deden vooral markten in de Ardennen. “Dat was heel vroeg opstaan of soms zelfs helemaal niet slapen. Later hebben we ook nog een kip aan het spit-kraam uitgebaat. Daarmee deden we de markt van Zulte en nog een paar andere dichter bij huis”, vertelt Simone, die eigenlijk nooit veel vrije tijd had. “Naast Okra ben ik nooit lid geweest van een andere vereniging. Sinds mijn 58ste ben ik met pensioen en toen ben ik lid geworden van Okra. Mijn schoonouders waren ook lid en zo ben ik er ingerold.”

Naast Okra ben ik nooit lid geweest van een andere vereniging

Activiteiten

Sinds een viertal jaar is Simone, die een zoon, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen heeft, ook voorzitster van Okra Zulte. “Om de vijf jaar zijn er verkiezingen, maar er zijn weinig kandidaten voor het voorzitterschap. Er komt dan ook heel wat bij kijken. Ik voel me soms een beetje burgemeester. We hebben 18 bestuursleden en we vergaderen regelmatig, bespreken ideeën en dergelijke. Ik ben ook op elke activiteit aanwezig en sta regelmatig achter de toog. Naast onze wekelijkse kaarting, crea-activiteit en dansavond doen we ook af en toe een daguitstap en jaarlijks een reis. Dit zijn mijn favoriete activiteiten”, lacht Simone, die de toekomst rooskleurig tegemoet ziet.

Mooie opkomst

“We hebben rond de 500 leden en op al onze activiteiten mogen we een mooie opkomst noteren. Ik wil bij deze ook onze vrijwilligers enorm bedanken. Naast het bestuur zijn zij ook onmisbaar om Okra draaiende te houden. Ook op de gemeente wordt aan de ouderen gedacht. Ik denk dan aan het project Lys Yarns, waar onder andere serviceflats en een dagverblijf van het rusthuis zullen komen. Maar we zijn ook heel dankbaar dat we de gemeentelijke zalen gratis mogen gebruiken”, besluit Simone. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier