Shoppingweekend van de klant met piraten in Roeselare

© Stefaan Beel
Peter Soete

Het stadscentrum van Roeselare zal in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 oktober weer bruisen van activiteit. De winkels openen deze twee dagen de deuren en garanderen shoppingplezier. Maar ook de jongsten worden niet vergeten want voor hen is er een piratenzoektocht en dwalen echte piraten door de stad.

In het verleden was er in de derde week van september traditioneel de Dag van de klant. Winkeliers bedachten hun klanten die dag met een attentie als bedankje voor hun trouwe aankopen. De Dag van de klant kreeg er een broertje bij met Sunday Shopday op de eerste zondag van oktober.

Verleden jaar werd in Roeselare voor het eerst Weekend van de klant gehouden en nu pakt Roeselare uit met Shoppingweekend van de klant. “Roeselare is en blijft de shoppingstad bij uitstek waar de klanten royaal en vriendelijk bediend worden”, vertelt handelaar Dorien Naert. “De stad en de vzw Shopping & Centrum Roeselare pakken in samenwerking met het project ‘Spelen in de stad’ van de jeugddienst op zaterdag uit met een heuse piratenzoektocht. De kinderen halen een schatkaart op in ARhus of in Koers en starten hun zoektocht in het centrum en in de winkels. Na afloop brengen ze hun schatkaart terug binnen en winnen zij misschien de piratenschat.”

“Om alles zo levensecht te maken, zullen er ook echte piraten aanwezig zijn in het centrum. Piratenorkestjes zorgen voor veel ambiance en sfeer en er komt zelfs een piratenduikboot !”

Goedkoop parkeren

“Op zondag zijn alle winkels ook open maar zijn de piraten vertrokken. Dan is het de beurt aan verschillende Dixielandbands om voor ambiance te zorgen in het stadscentrum.”

“Wie met de wagen komt, kan enorm goedkoop parkeren. Je parkeert gratis op de Moermanparking, de Munt, de Wallenparking en de parking Ooststraat Station. En vanaf zaterdag 12 uur betaal je slechts één euro om vier uur te parkeren. Dat kan alleen in Roeselare !”

Ook Lokaal, de boerenmarkt die iedere vrijdag plaats vindt in de Sint-Amandskerk, start van het eerste weekend van oktober ook met een speciale actie. “Er komt, net als vorig jaar, een specifieke oktoberpromotie in Lokaal. We krijgen op vrijdag telkens om en bij de 1.000 bezoekers over de vloer en in oktober zijn er 25 Roeselaarse cadeaubonnen van 25 euro en vijf cadeaubonnen van 100 euro te winnen onder onze klanten.”

Beste winkelstad

“Het is in Roeselare eigenlijk elke dag ‘Dag van de klant'”, neemt burgemeester Kris Declercq over. Iedere betrokkene werkt iedere dag keihard om originele concepten en sterke campagnes te ontwikkelen om het allerbeste van Roeselare naar buiten te brengen.”

“Wij zijn dan ook zeer blij dat Roeselare in het VTM-programma ‘De ronde van Freek’ van journalist Freek Braeckman tot beste stad op het vlak van winkelaanbod werd verkozen”, besluit Stephan Gryspeerd, covoorzitter van de vzw Shopping & Centrum Roeselare. “Dat stimuleert ons natuurlijk om de ingeslagen weg verder te volgen. We maken het onszelf vaak niet makkelijk maar als ons vele werk loont, zijn we gelukkig.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier