Sereen afscheid van overleden wielrenner Bjarne Vanacker in Torhout

© Foto Kurt
Redactie KW

In de Torhoutse Sint-Pieterskerk werd donderdagvoormiddag afscheid genomen van Bjarne Vanacker. De jonge wielrenner overleed vorige week in zijn slaap. Een pak volk woonde de serene plechtigheid bij.

De amper 20-jarige beloftevolle wielrenner werd vorige week maandag dood aangetroffen in zijn bed. Donderdag vond de begrafenis plaats in de Sint-Pieterskerk in Torhout. De plechtigheid verliep in een serene sfeer.

Onder meer twee klasgenoten namen het woord. Zij hadden het duidelijk erg moeilijk. Ook ploegmaats van Bjarne spraken. “Bjarne ging er altijd voor. Hij was altijd opgewekt. En als wielrenner stond hem een erg mooie toekomst te wachten.”

Het bidprentje voor Bjarne.
Het bidprentje voor Bjarne.© Foto Kurt

Op het rouwprentje stond een boodschap van Bjarnes ouders Chris en Dorine. “We kennen de blikken in je ogen, de manier waarop je praat. We voelen het als je blij bent, maar ook als het wat minder gaat. We kennen je als geen ander, ons eigen vlees en bloed. En oh, wat zijn we trots op wie je bent en wat je doet.”

De kerk zat afgeladen vol voor de uitvaart. Zowat de hele West-Vlaamse wielerwereld tekende present. Bjarne Vanacker was dan ook een heel beloftevolle wielrenner, die in 2019 wellicht prof zou worden.

(Foto’s Kurt)

De Torhoutse kerk zat en stond afgeladen vol.
De Torhoutse kerk zat en stond afgeladen vol.© Foto Kurt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier