Seniorenadviesraad wil meer maatregelen voor kwetsbare ouderen in Waregem

Paul Deweer, voorzitter van de SAR (seniorenadviesraad) met Marc Bossuyt, Willy Meuris, Luc Bourgeois van het dagelijks bestuur en hun medewerkers. (Foto HDV)
Redactie KW

De seniorenadviesraad wil in de volgende legislatuur tal van maatregelen voor de steeds ouder wordende bevolking.

“De seniorenadviesraad verdedigt de belangen van alle senioren en formuleert adviezen naar het lokaal beleid toe. De raad schuift voor de volgende legislatuur 2019-2024 heel wat maatregelen naar voor: de uitbouw buurtgerichte werking voor kwetsbare ouderen, uitbouw vrijwilligerswerking, mobiliteit op maat van senioren, streven naar een grotere verkeersveiligheid, aandacht voor de zwakke weggebruiker, het aanbod van gevarieerde en betaalbare huisvesting voor ouderen sterk uitbreiden en aandacht voor toegankelijke buurten”, aldus voorzitter Paul Deweer.

Tijdens de bijeenkomst konden de deelnemers genieten van een verwenkoffie en een gevarieerd activiteitenaanbod, zoals wandelen, een bezoek aan Hippo.War en het Amerikaans Kerkhof.

e bevolkingsgroep van senioren wordt steeds groter. Bijna 30% van de Waregemse bevolking is meer dan 55 jaar, een grote groep dus. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier