Semipubliek park opent in Brugge maar laat discussie over veiligheid oplaaien

29/06/18 om 06:10 - Bijgewerkt op 28/06/18 om 15:15

Deze week stelde het stadsbestuur de kloostertuin van de Rode Nonnen open voor het publiek, tot verbazing van enkele bewoners. Want er loopt nog een gerechtelijk onderzoek over de brand(on)veiligheid van de huizen in residentie De Wispeltuin in de Katelijnestraat, die twee jaar geleden geteisterd werd door een felle brand.

Twee eigenaars van een woning in residentie De Wispeltuin stelden recent het Brugs stadsbestuur opnieuw in gebreke, omdat "een brandonveilige situatie" nu al twee jaar lang in stand gehouden wordt. "De nieuwe gemeentewet voorziet dat de gemeenten de taak hebben tot het nemen van passende maatregelen om rampen zoals brand te voorkomen", zegt één van de eigenaars, die liever anoniem blijft. "Het is aan de burgemeester om de nodige stappen te ondernemen als een woning niet beantwoordt aan de wettelijke brandveiligheidsvereisten, zodat de bewoners gevrijwaard worden van een herhaling van de brand van 6 april 2016."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!