Sector steunt Zedelgemse landbouwer die aangeklaagd wordt door Animal Rights

Bart Vergote en Cathérine Moerkerke. © Foto BC
Redactie KW

Landbouwer Bart Vergote uit Zedelgem, die door Animal Rights aangeklaagd wordt voor inbreuken op de wetgeving rond dierenwelzijn, krijgt veel steun uit de sector. De hashtag ‘#iksteunboerbart’ werd volgens hem al 300 à 400 keer gedeeld.

De landbouwer, die in Aartrijke woont en in Zedelgem zijn varkensbedrijf runt, was onlangs te zien in het VTM-programma ‘Cathérine’. Hij had presentatrice Cathérine Moerkerke zelf uitgenodigd om eens langs te komen. Hij wilde haar bewijzen dat er wel degelijk veehouders zijn die hun dieren goed behandelen, in tegenstelling tot wat dierenrechtenorganisatie Animal Rights verkondigt.

Maar terwijl hij met zijn deelname aan het programma het imago van zijn sector wilde oppoetsen, maakte Animal Rights maandag bekend dat het klacht zou indienen tegen de landbouwer, onder meer omdat hij de presentatrice enkele biggen liet vaccineren. De Zedelgemnaar reageerde gelaten en vond de klacht van Animal Rights flauw.

Ondertussen lanceerde een bevriende melkveehouder de hashtag ‘#iksteunboerbart’ op Twitter. Die werd, dixit Bart Vergote, al 300 à 400 keer gebruikt. “Eigenlijk was het eerst #iksteunbart, maar toen bleek dat die hashtag gebruikt werd om Bart De Pauw te steunen”, lacht Vergote. “Maar het doet me natuurlijk deugd dat mensen uit de sector mij steunen. Ik heb tenslotte mijn nek uitgestoken door Cathérine uit te nodigen. Ik nam een risico door als klein boertje te willen optornen tegen Animal Rights, toch een grote organisatie.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier