Seaking op zesde editie Levensloop Koksijde

© (Foto ED)
Redactie KW

Levensloop Koksijde vindt dit weekend plaats in het Sportpark van Koksijde. Het is een 24-uur durend evenement, dat als doel heeft zoveel mogelijk fondsen te werven voor onderzoek tegen kanker. Deze editie wordt ingezet met een knal: special guest Seaking RS-03 zal te bewonderen zijn op het evenement!

Op 20 maart 2019 tekende burgemeester Marc Vanden Bussche het contract met Defensie: gemeente Koksijde werd officieel eigenaar van de Seaking-helikopter RS-03. Op 29 augustus 2013 vloog hij z’n laatste vlucht. Tussen 1976 en 2013 maakte hij deel uit van onnoemelijk veel reddingsacties en deze ‘Zeekoning’ maakte tijdens z’n carrière 11.851 vlieguren.

Rik Riekaert, verantwoordelijke Logistiek Levensloop en voormalig vliegtuigtechnieker van de Seaking: “Ik ben fier dat we dit hebben kunnen realiseren. De Seaking, het geliefde imago van Koksijde, plaatsen op Levensloop ten dienste van Stichting tegen Kanker, is een unicum. Ik dank uit de kern van mijn hart alle mensen die dit hebben helpen realiseren. Thanks!”

Christel Vervenne, voorzitter van Levensloop Koksijde: “We hebben met Levensloop Koksijde al voor straffe stoten gezorgd, maar een Seaking op het parcours, daar durfde ik zelfs niet van dromen.” Dankzij Levensloop Koksijde sta je voor drie euro op de allerlaatste foto met de Seaking.

Levensloop Koksijde is een initiatief van Stichting tegen Kanker en een organisatie van een lokaal comité vrijwilligers. Het startschot wordt gegeven op zaterdag 1 juni om 15 uur: 30 teams, 105 vechters, meer dan 900 deelnemers en een 100-tal vrijwilligers zetten zich 24 uur lang in voor dit initiatief. Op zondag 2 juni om 15 uur sluit Paul Bruna het weekend af met het Levenslooplied en wordt het verzamelde bedrag bekend gemaakt. Een combinatie voor een geslaagde editie.

Meer info: www.levensloop.be/relays/koksijde-oostduinkerke-2019 en www.facebook.com/levensloopkoksijde/

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier