Seafront-duikboot nog ruim zes maanden te bezoeken

Midden juni 2019 onderneemt de onderzeeër zijn laatste reis naar Terneuzen. Daar zal de duikboot op professionele wijze ontmanteld worden. © SR
Redactie KW

Het vertrek van de Foxtrot-duikboot stond gepland eind dit jaar maar daar komt nu dus verandering in. Met een lastcallcampagne, een oproep van Seafront om de onderzeeër een laatste keer te bezoeken, werd de duikboot alvast razend populair met 17 procent meer bezoekers het voorbije seizoen. Het themapark wil geïnteresseerden nu nog een (aller)laatste kans geven. Op zondag 2 juni 2019 is de duikboot voor het laatst te bezoeken.

Om te voldoen aan de grote vraag wordt het vertrek van de Russische duikboot met een halfjaar uitgesteld. De Foxtrot is te bezoeken tot en met zondag 2 juni 2019. Daarna valt definitief het doek over de populaire attractie. Na meer dan 20 jaar en 1,2 miljoen bezoekers besluit themapark Seafront dat het tijd is voor iets nieuws.

Souvenir

Midden juni 2019 onderneemt de onderzeeër zijn laatste reis naar Terneuzen. Daar zal de duikboot op professionele wijze ontmanteld worden. Mensen die graag een souvenir willen van de duikboot kunnen een onderdeel aankopen. Hiervoor zal in het voorjaar van 2019 een veiling worden georganiseerd.

Met het vertrek van de duikboot wordt tegen volgende zomer ook het lichtschip West-Hinder tijdelijk gesloten voor grondige reconstructiewerken. Vanaf het seizoen 2020 moet deze voormalige vuurtoren-op-zee de thuisbasis worden van een belevenisattractie. Op het dek van de West-Hinder zal een horecazaak zetelen, deze zal tevens de toegangspoort zijn tot de nieuwe Seafront-attractie.

Ter vervanging van de Foxtrot wordt vanaf 8 juni hal III van de voormalige vismijn opnieuw in gebruik genomen. Deze grote expositiehal wordt de thuisbasis van ‘Operatie Noordzee 1944-1945’.

Artilleriestuk

Daar waar de internationale schijnwerpers gericht zijn op de stranden van Normandië zal dichter bij huis aandacht besteed worden aan de bevrijding van onze contreien. In de expo ‘Operatie Noordzee 1944-45’ beleef je de laatste uren en dagen van de Tweede Wereldoorlog vanop de eerste lijn. Je komt te weten hoe de oorlog vanop zee werd gevoerd en welke rol de Belgische zeelieden speelden.

Deze expo zal enkele uitzonderlijk stukken tentoonstellen, waaronder een heus marineluchtafweerkanon, een imposant artilleriestuk uniek in Europa. Beleef de wanhoop vlak voor, én de euforie net na de bevrijding of ontdek de meer dan 50 scheepswrakken van de Tweede Wereldoorlog in onze Noordzee. (NDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier