Scoutskoppel uit Knokke-Heist lift van Brussel naar Barcelona om wereldreis te winnen

Redactie KW

Yasmine Beernaert (19) en Alex Desender (21) uit Knokke-Heist nemen binnenkort deel aan de Barcelona Express 2018.

Tijdens de wedstrijd moeten ze zo snel mogelijk van Brussel naar Barcelona liften. De prijs: een vliegtuigticket waarmee ze de wereld rond kunnen reizen. “Hopelijk helpt onze scoutservaring ons om snel een lift te krijgen”, glimlacht Yasmine.

Het jonge koppel neemt voor het eerst deel aan de populaire wedstrijd. In 5 etappes moeten ze zo snel mogelijk 1.500 kilometer liften naar Barcelona. Zonder geld en mét gps-tracker die valsspelers ontmaskert. “We doen vooral mee omdat we beide heel avontuurlijk zijn aangelegd. Al moet ik bekennen dat het idee van Alex kwam”, vertelt Yasmine. Het duo is alvast gewoon om hun plan te trekken. Zowel Yasmine als Alex zijn leider in de FOS van Knokke. “Dit is in de eerste plaats een mooie kans om een zonnevakantie te combineren met wat avontuur en spanning”, zegt het koppel, dat nog studeert.

Rondreis

Op 2 juli vertrekken ze vanuit Brussel richting Spanje onder de naam ‘Albabibis’. “Die is afgeleid van onze FOS naam, 102e FOS De Albatros”, legt Yasmine uit. “Schrik voor spanningen in onze relatie heb ik zeker niet. Alex en ik zijn al 4,5 jaar samen. We hebben dus al heel wat meegemaakt.” De wedstrijd winnen zou alvast een eerste stap zijn om hun droom te realiseren: een rondreis door Amerika of Australië.

(MM)

Wie het koppel wil volgen, kan terecht op http://barcelonaexpress.org/be18/teams/296

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier