‘Schone Stadense buren’ steunen Jurgenmet verkoop picon na brand

De buren van de Kasteelstraat rekenen er op flink wat Picon te verkopen ten voordele van Jurgen. We zien achteraan van links naar rechts Tom Lauwyck, Marnik Willemyn, Steven Paesschesoone, Bart Raes, Dirk Desnoeck en Jurgen Demeyere. Onderaan zitten Karien Terryn, Griet Joye en Natalie Laridon. (Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Half december verloor Jurgen Demeyere hebben en houden na een verwoestende brand die zijn woning in de Kasteelstraat teisterde. Een groep vrienden en buren uit die straat organiseert nu met steun van Koen Maertens van vakantiehoeve Open Huis een benefietactie op familiebeurs Schone Schaapjes. De ‘schone buren’ gaan er tijdens de driedaagse picon verkopen. De opbrengst gaat integraal naar Jurgen.

“Het was Koen Maertens van Open Huis die met het voorstel op de proppen kwam om iets voor Jurgen op poten te zetten”, vertelt Natalie Laridon als woordvoerster. “Koen contacteerde Dirk Desnoeck, lid van het groepje buren met wie we een aantal keren per jaar samenkomen. Zo trekken we samen naar de Stadenbergfeesten en organiseren we sinds 2004 ook jaarlijks een barbecue. Ook Jurgen maakt deel uit van die groep buren-vrienden. Dirk stak zijn licht op bij ons vriendengroepje, waar bleek dat er al mensen waren die plannen hadden om iets voor Jurgen op poten te zetten. Nadat we de koppen bij mekaar gestoken hadden, beslisten we om een piconverkoop op familiebeurs Schone Schaapjes te organiseren. Schone Schaapjes is een organisatie van Open Huis.”

Beertjeskatapult

“Jurgen heeft met zijn muziekschool Mont Musique ieder jaar een stand op Schone Schaapjes”, legt Koen uit. “Op een bepaald moment was ik de standenlijst aan het overlopen en kreeg ik de stand van Mont Musique in het oog. Ik vroeg me af of we niets voor Jurgen konden doen.”

De ‘Schone buren’ kregen van een Koen een gratis stand met nutsvoorzieningen. “Die stand komt er in de onmiddellijke nabijheid van het reuzespeeldorp voor kinderen en van het grote terras waar de mensen van een drankje kunnen genieten”, weet Koen. De vriendenburengroep is niet van plan om gewoon maar een stand uit te baten. “We willen bezoekers ook een tapasbordje aanbieden”, vult Dirk aan. “En we hebben ook een aantal ideeën rond kinderanimatie. Zo spelen we met het idee om een ballonwedstrijd te organiseren en denken we aan een ‘beertjeskatapult’. Met de katapult worden pluchen beertjes afgeschoten. Het is in elk geval de bedoeling om er een stand vol ambiance van te maken.”

Ruwbouw

De opbrengst van het hele gebeuren gaat integraal naar Jurgen Demeyere. Is een benefietactie nog wel nodig? Er waren immers al acties voor Jurgen door het wijkcomité Stadenberg, van de vrienden-muzikanten van Jurgen en van het kerstmarktcomité. “Een extra benefietactie is zeker geen overbodige luxe”, stelt Natalie. “Jurgen is niet alleen zijn huis, maar ook zijn volledige hebben en houden kwijt. Uiteraard is er de verzekering, maar je kunt in dergelijk geval nooit een volledige lijst voorleggen van wat allemaal in de brand gebleven is.”

Het ziet ernaar uit dat de heropbouw van Jurgens huis niet meteen voor morgen is. “Ik woon momenteel in een mobilhome”, vertelt hij. “De heropbouw is niet voor het eerstkomende jaar. Het huis moet eerst gesloopt worden en daarna is het de bedoeling dat de ruwbouw er binnen zes maanden staat.”

Info: de piconverkoop van de ‘Schone buren’ uit de Kasteelstraat ten voordele van Jurgen Demeyere vindt plaats op Schone Schaapjes, tijdens het pinksterweekend op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei plaats in Open Huis in de Ieperstraat 157.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier