Schone Schaapjes in Staden lokt opnieuw heel wat volk

Redactie KW

Vakantiehoeve Open Huis organiseerde tijdens het Pinksterweekend op de terreinen van Open Huis in Staden de dertiende editie van Schone Schaapjes. De familiebeurs lokte opnieuw een pak bezoekers uit gans Vlaanderen.

Open Huis veranderde voor de dertiende editie dan ook niet veel aan zijn succesformule. “De vaste waarden bleven behouden.”, vertelt Koen Maertens van Open Huis, “Dat betekent dat er naast de maximum 120 standen die te maken hebben met natuur, dieren en buitenleven of die ambachtelijke producten aanbieden, ook veel aandacht is voor dieren“.

Bij deze editie waren er onder andere roofvogels, neerhofdieren, geiten, honden, alpaca’s en paarden te bewonderen. Verder waren er ook heel wat shows en demonstraties met dieren en waren er ook diverse ambachtslui en kunstenaars ‘live’ aan het werk te zien.

“Daarnaast hebben we traditioneel ook veel aandacht voor kinderen“, weet Koen Maertens. “Zo was er voor hen dit keer onder andere een reuzespringkasteel en een theatervoorstelling van Circus Hoetchatcha.

“Het was zeker een goede editie.”, gaat Koen verder. “Veel hangt echter ook af van het weer en dit keer was dat echt ideaal. We vreesden wel voor wat minder weer op maandagnamiddag, maar uiteindelijk bleef het droog. Bij de standhouders hoorde ik alleen maar positieve geluiden. Verder viel mij op dat mensen dit keer wel echt heel lang bleven. Er waren zelfs een flink aantal mensen die een hele dag ter plaatse bleven.”.

(BCH/foto JCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier