Schilderij van Alexandre uit Vijve verloot tijdens Fika Winterfestival

Alexandre Vanwynsberghe, Ed Standaert en Vanessa Vervaeck met het schilderij dat in de iglotent van het Fika Winterfestival tijdens het vipgebeuren van zaterdag 26 januari wordt verloot. © DJW
Redactie KW

Alexandre Vanwynsberghe die aan de Gentseweg 559 zijn Alexandre Modern Art Gallery heeft, levert een van zijn schilderijen aan de organisatie van het Fika Winterfestival in Kruishoutem waarvan het eerste (vip-)gedeelte op zaterdag 26 januari plaatsvindt in een daartoe speciaal ingerichte iglovormige tent aan de Meirestraat 22. Het doek dat een waarde heeft van 950 euro wordt onder de aanwezige gasten verloot.

“Het is een van mijn recentste doeken. Allicht het begin van een hele reeks”, licht Alexandre Vanwynsberghe het werk toe. “Het concept is gebaseerd op covers van tijdschriften. Zoals Humo bijvoorbeeld. Je ziet het voorblad met enkele titels, ook tekeningen of foto’s die verwijzen naar wat binnenin zoal volgt. Bovenaan de streepjescode, de prijsvermelding en dergelijke meer. Voor het Fika Winterfestival kan het eigenlijk wel dienen als een geschilderde affiche. De naam van het evenement staat erop vermeld. Voor wie het straks mee naar huis mag nemen, zal het toch een aangename herinnering aan het evenement zijn, denk ik.”

Zweeds rustmomentje

Vanessa Vervaeck en Ed Standaert zijn de organisatoren van het festival dat aan zijn derde editie toe is. Het begrip ‘Fika’ staat centraal. Het is een Zweeds begrip voor kleine of korte onderbrekingen tijdens het werk, eventjes bijeen komen voor een gezellige kop thee of koffie. De sleur van de dag doorbreken en genieten van een momentje rust en verpozing. In Zweden is dat allemaal goed ingeburgerd.

“Dat willen wij ook met het Winterfestival bereiken. Thema dit jaar is Indian Winter. De tent wordt er volledig naar ingericht. Op zaterdag 26 januari verwelkomen wij de vips en verloten wij het schilderij van Alexandre. Volgend weekend op zaterdag 2 en zondag 3 februari staat dan een tweedaagse van Fika op het programma.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier