Schierveldse politiehond traint voortaan op nieuwe terreinen in Roeselare

Burgemeester Kris Declercq en schepen José Debels waren van de partij toen de Schierveldse politiehond hun nieuwe terreinen officieel in gebruik namen. (foto Joke Couvreur) © (foto Joke Couvreur)
Peter Soete

Hondenclub De Schierveldse Politiehond heeft zaterdag hun nieuwe clubterrein op De Ruiter geopend. Burgemeester Kris Declercq en schepen José Debels waren aanwezig op de officiële opening.

“Uiteraard zijn we uiterst tevreden met onze nieuwe stek”, zegt clublid Peter Schietecat. “We hebben niet alleen een nieuw en even groot terrein gekregen maar ook nieuwe verlichting, een nieuw afdak, springtoestellen, een volledige kooi die twee meter hoog is en een container om alle gerief in te stoppen maar we hebben ook een nieuwe kantine. Die is wel maar de helft zo groot als diegene op onze vorig terrein maar dat zal enkel bij wedstrijden een probleem zijn. En dan trekken we ons plan wel door een bijkomende tent te plaatsen of een bar te improviseren onder het afdak.”

Demonstratie van Quibus

“We hebben het terrein geopend met een demonstratie van de West-Vlaamse kampioen en van de Belgische kampioen Quibus, de hond van een clublid. We zijn echt content met de nieuwe terreinen en we zijn als club ook zeer dankbaar. Tegenover het stadsbestuur die dit mogelijk maakte en we willen ook onze secretaris en de stichter van de Schierveldse politiehond, Gustaaf Labaere, bedanken die ontzettend veel werk heeft verzet en iedere dag op het terrein te vinden was. Zijn vrouw heeft zelfs een paar keer voorgesteld om daar een camper te zetten. Dan zou hij niet zo veel moeten heen en weer rijden maar daar onmiddellijk in bed kunnen kruipen (lacht).”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier