Schiervelde decor voor rampoefening Rode Kruis Vlaanderen

17/03/19 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:09

Een ongewoon zicht aan Schiervelde in Roeselare. Overal rond het voetbalveld en tribunes stonden ambulances van ziekenhuizen en het Rode Kruis. Gelukkig ging het om een rampoefening van Rode Kruis West-Vlaanderen.

In weer en wind stonden zaterdagochtend een kleine driehonderd vrijwilligers klaar voor een rampoefening op het voetbalplein van KSV Roeselare. Figuranten speelden een match toen er bij de toeschouwers rellen ontstonden. Er werd Bengaals vuur afgeschoten en een frietkraam ontplofte. Meteen kleurden de tribunes oranje en geel van hulpverleners en stewards die het publiek in veiligheid bracht. Ook de voetbalspelers verlieten meteen het veld. Als buitenstaander had je nooit gedacht dat dit in scène was gezet. En toch was het zo. Verschillende disciplines van het Rode Kruis en externe hulpverleners en diensten testten samen nieuwe procedures uit om daarna te kunnen gebruiken bij echte rampsituaties.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!