Schepen en burgemeester draaien dag mee met technische en groendienst

Burgemeester Bert Maertens, stadssecretaris Anton Jacobus, schepen Kurt Grymonprez en clusterverantwoordelijke Els Manhaeve bij hun twee tijdelijke collega's van de technische en groendienst. © Frank Meurisse
Redactie KW

Schepen Kurt Grymonprez (SP.A), burgemeester Bert Maertens (N-VA), stadssecretaris Anton Jacobus en clusterdiensthoofd Els Manhaeve draaien vandaag mee met de technische en groendienst van de stad Izegem.

Met deze inleefdag komt het stadsbestuur een anderhalf jaar oude belofte na. “Toen hadden we de mensen van de technische en groendienst beloofd om een dagje stage te komen lopen”, zegt Bert Maertens (N-VA). “Tijdens het schepencollege praten we vaak over materie die we amper kennen. Dankzij deze inleefdag weten we waar onze mensen mee bezig zijn.”

Het werk van hun collega’s voor één dag kan op de nodige waardering rekenen. “Hier werken niet de mensen met de hoogste lonen, maar ze leveren wel erg mooi – en noodzakelijk – werk. Dat ondervinden we aan den lijve.

Schepen en burgemeester draaien dag mee met technische en groendienst
© Frank Meurisse

Kurt Grymonrez en Bert Maertens herstelden al een dijk in de Mezegemstraat waarbij ze beton moesten maken en gieten en waren ze ook aan de slag op de volkstuintjes in de Prinsessestraat in Emelgem. Els en Anton werkten dan weer hard in de machinekamer van het stedelijke zwembad, waar ze de verwarming onder handen namen.

“Deze dag schept ook een hechtere band tussen personeel en beleid”, vindt schepen Kurt Grymonprez. “Of er straks ook mensen van hier een dag bij ons zullen meevolgen? Als die vraag gesteld wordt, staan we er zeker voor open.”

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier