Schepen droomt van drijvende schaatspiste op de Brugse reitjes

10/11/17 om 10:20 - Bijgewerkt om 10:19

Brugs schepen Hilde Decleer droomt luidop van een drijvende schaatspiste op de reitjes. "Hoe romantisch zou dat in Brugge niet zijn in het Minnewater?" Volgens burgemeester Renaat Landuyt is dat echter niet haalbaar. En volgens het Brugs Handelscentrum, dat de schaatspiste op de Markt runt, te duur.

Is de schaatspiste op de Markt voor de Bruggeling nog hip genoeg? Schepen Hilde Decleer (CD&V) laat een ballonnetje op over een drijvende schaatspiste op de reitjes. "De schaatsbaan onder de Halletoren heeft zijn charmes, zeker voor de toerist die daar voor het eerst komt. Maar de Bruggeling kent het ondertussen wel. Mocht ik schepen van Evenementen zijn, dan trok ik dus de kaart van de vernieuwing en zou ik het idee van die drijvende ijspiste op de reitjes er zeker en vast proberen door te krijgen. Het Brugs Handelscentrum heeft voor dit en volgend jaar nog een vergunning voor de schaatspiste, maar daarna liggen alle opties open."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!