Schade aan nieuw aangelegd mountainbikeparcours in Houthulst

Schepen Jeroen Vandromme op het kapotgereden parcours. (foto ACK)
Redactie KW

Het nieuw aangelegde mountainbikeparcours op de vrijetijdscampus kreeg ongewenst bezoek. “Een medewerker van de technische dienst merkte schade op over het hele parcours”, vertelt schepen van Vrije Tijd Jeroen Vandromme. “De herstellingskosten zullen al snel tot ruim 2.500 euro oplopen.”

De gemeente diende bij de politie klacht in tegen onbekenden. “We hebben ook een bericht op Facebook gezet en er kwamen al tal van reacties binnen”, aldus schepen Jeroen Vandromme. “Ook hebben we de camerabeelden van de vrijetijdscampus en van het recyclagepark opgevraagd. Daaruit kan worden opgemaakt dat de vernieler maar een kwartier is bezig geweest. Meer kan ik niet voorlopig vertellen zolang het onderzoek loopt.”

Diepe sporen

Aan de sporen is te zien dat het om een terreinwagen gaat die over het nog zachte mountainbikeparcours aan stuntrijden deed. De sporen van de banden, die zowel op het vlakke terrein als op de heuvels te zien zijn, zijn heel diep. Het hele parcours zal volledig nagezien en hersteld moeten worden.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier