Samen op stap naar de basiliek in Dadizele uit steun voor priester Luk Brutin

De pastorale werkgroep rond priester Luk Brutin blijft niet bij de pakken zitten. © Nele
Redactie KW

De pastorale werkgroep rond priester Luk Brutin, die noodgedwongen zijn kerk moest verlaten, blijft niet bij de pakken zitten. De leden trekken naar de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw in Dadizele waar er een speciale en vooral hoopvolle viering zal plaatsvinden.

“Momenteel zijn wij als team volop in de weer om priester Luk, die door het bisdom van Brugge uit zijn parochie werd verwijderd, te steunen en dit in afwachting van de uitspraak van de kerkelijke rechtbank in Rome”, verduidelijkt Kristo van Holsbeeck. “Wij verwachten een uitspraak binnen enkele maanden. Priester Luk heeft zoveel voor ons betekend. Niet alleen voor onze werkgroep, maar ook voor de parochianen, de kankerpatiënten, zijn vriendengroep, misdienaars en kortom vele gelovigen. Met zijn moderne vieringen, zijn enthousiasme, zijn werkkracht en creativiteit heeft hij bergen verzet en de kerk weer in beweging gebracht. En dat is de reden waarom wij voor hem opkomen. Wij hebben de kracht om vol te houden!”

Verschillende acties

“Wij organiseerden al heel wat acties. Een optocht om en rond de parochiekerk in Zwevezele, een optocht in het hartje van Brugge en dit richting het bisdom, een succesvolle petitie en een koffienamiddag. Daarmee zal het zeker niet stoppen. Het is slechts door priester Luk te blijven steunen dat we hem weer in het zadel kunnen krijgen. Vandaar willen we het initiatief van enkele gelovigen ten volle steunen en dat is een bezoek aan de basiliek in Dadizele.”

‘Wij steunen priester Luk’

Op zaterdag 18 november om 18 uur vindt er een mis plaats in de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw. Bij de basiliek zal je voor 1 euro een lintje opgespeld krijgen waarop staat ‘Wij steunen priester Luk’. Zo kan men zichtbaar de priester steunen. De werkgroep zorgt voor vervoer met personenwagens vanaf het cultureel centrum De Wissel in Zwevezele. Men vertrekt om 16.45 uur naar Dadizele en na de viering komt men terug naar Zwevezele. Wie mee wil reizen of zelf wil meerijden, kan een seintje geven bij Maria De Vlieger en dat op het nummer 050 27 67 64. Reserveren is noodzakelijk.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier