Samana exposeert op kermiszondag in Aarsele

Annelies Dujardin © LDW
Redactie KW

Tijdens Aarsele Kermis pakt Samana Aarsele-Kanegem voor het eerst uit met een verkoop en tentoonstelling georganiseerd door hun creatieve werking. Van breiwerk tot kerstballen, van schilderijen tot kaarsen. Je kan het allemaal vinden op kermiszondag 4 november.

Samana Aarsele-Kanegem kon 30 jaar geleden een onafhankelijke creatieve werking opstarten, dankzij Francine Lambrecht en Rosa Depoortere. “Daarvoor zaten we onder de vleugels van Ruiselede”, vertelt voorzitster Annelies Dujardin (41), die al sinds haar 19de in het bestuur van Samana zetelt. “Onze 150 leden zijn elke tweede maandag van de maand welkom om hun creativiteit te tonen. Dan knutselen ze samen, of ze kaarten of spelen gezelschapsspelletjes. Allemaal met het doel om onze mensen samen te brengen.”

Samana is een organisatie die onder andere activiteiten en bijeenkomsten op poten zet, maar ook uitstappen en vormingen voor mensen met een chronische ziekte of in isolement.

“We komen op kermiszondag voor het eerst op de novemberkermis naar buiten met wat onze mensen gemaakt hebben. Er is niet enkel een tentoonstelling, maar je kan bepaalde creaties ook aankopen. De coördinatie van onze hobbywerking ligt bij Carina Van Riet, Nancy Ottevaere en Monique Goethals, die er ook voor zorgen dat er voldoende knutselmateriaal beschikbaar is. Met de verkoop hopen we de hobbykas wat te spijzen, zodat er weer nieuw materiaal in de hobbykast kan komen.”

De hobbytentoonstelling en de verkoop vinden plaats op kermiszondag 4 november in het parochiaal centrum van Aarsele en dat van 10 tot 12.30 uur en van 14 tot 18 uur. Toegang is gratis. Er is ook een cafetaria met koffie en zelfgebakken taart, om nog even na te praten. (LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier