Salons Saint Germain investeren in parking in Diksmuide

Tim Saint Germain bij de uitgang van zijn nieuwe parking in Oostvesten. De ingang is in de De Breyne Peellaertstraat. © ACK
Redactie KW

Bij de heraanleg van de Grote Markt in Diksmuide protesteerden veel handelaars tegen het schrappen van een aantal parkeerplaatsen, zo ook de familie Saint Germain, die bij het bouwen van hun nieuwe zalen de verzekering van de stad kreeg dat ze de Grote Markt mochten blijven gebruiken. Minder parking is niet goed voor de handelaars en blauwe zone al helemaal niet voor een feestzaal. Dus nam de familie Saint Germain zelf initiatief.

“We kregen de mogelijkheid om het huis van dokter Wauters in de De Breyne Peellaertstraat te kopen”, legt Tim Saint Germain van Salons Saint Germain uit. “Het huis paalde aan een huis met tuin in de Oostvesten. Beide huizen waren eigenlijk al verkocht aan een projectontwikkelaar, maar nu kregen wij de kans om die aan te kopen en die konden we niet aan ons voorbij laten gaan.”

De dokterswoning en de woning in de Oostvesten zijn met de tuin aan elkaar verbonden. “We behouden de dokterswoning, die zal verhuurd worden. De tuin en de aanpalende tuin van de woning in de Oostvesten worden samen met dat huis gesloopt en wordt onze parking. Daarnaast konden we ook een stuk koer van Belgacom aankopen, dat eveneens parking wordt. Alles samen wordt het een ruime parking met een 60-tal plaatsen. En vooraan zullen een paar parkeerplaatsen voor mindervaliden worden voorbehouden.”

Grote investering

De parking zal in ieder geval al voor een groot stuk de parkeerdruk, en dan vooral in het weekend, op de Grote Markt verminderen. “Het is nu al zo dat ons personeel aan de rand gaat parkeren. Deze parking zal dan ook uitsluitend voor onze klanten zijn, hoewel we de mogelijkheid bieden aan zaken in de omgeving om tijdens de week een paar parkeerplaatsen te huren voor hun personeel. Natuurlijk met die verstande dat de parking vrij is als er feesten zijn.”

Onze parking met een 60-tal plaatsen is een meerwaarde, zowel voor ons als de stad Diksmuide

“Deze parking, centraal in de stad, is een grote investering, maar is zowel voor ons als voor de stad Diksmuide een meerwaarde. Vaak komen mensen, die hier hun huwelijksfeest hebben, hun auto al van ‘s morgens vroeg parkeren in de nabijheid van onze zaak. Nu kunnen ze in alle veiligheid op onze parking terecht. Voor de stad Diksmuide betekent dat dat er minder op de Grote Markt zal worden geparkeerd in het weekend en dat er ook in de week meer plaatsen zullen vrij zijn wanneer men hier een parkeerplaats huurt. Een win-winsituatie dus.”

Aparte in- en uitrit

De parking bevindt zich op een paar huizen van Salons Saint Germain in de De Breyne Peellaertstraat 24 . “De inrit van de parking is ter hoogte van het huisnummer 24 in De Breyne Peellaertstraat, het uitrijden gebeurt langs de andere kant, in de Oostvesten, dichtbij het park. De parkeerplaatsen zijn ruim. Bij het inrijden van de parking zal met een slagboom worden gewerkt en er komt ook verlichting, zodat iedereen ook laat in de avond gemakkelijk en veilig zijn parkeerplaats vindt. Het werken met een aparte in- en uitrit zorgt ervoor dat er niet moet gewacht worden tot de ene auto uitgereden is vooraleer de andere erop kan rijden. De uitrit in de Oostvesten is ook veiliger dan in De Breyne Peellaertstraat.”

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier