Sagan en Lampaert laten publiek uit de bol gaan op Roeselaars Natourcriterium

01/08/18 om 09:45 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 08:07

Het publiek was massaal op de afspraak voor het negende Dovy Natourcriterium. De Roeselaarse centrumstraten liepen al van in de namiddag aardig vol en de horeca deed gouden zaken.

Sagan en Lampaert laten publiek uit de bol gaan op Roeselaars Natourcriterium

Na afloop ging Peter Sagan nog iets eten in Brasserie Flandria. © (GF)

Het negende Dovy Natourcriterium werd een zonovergoten editie en de renners zetten een mooi spektakelstuk neer in het Roeselaarse stadscentrum. Vooral groene trui Peter Sagan en Belgisch kampioen Yves Lampaert moesten voortdurend handtekeningen uitdelen en poseren voor honderden selfies.

's Namiddags werd al een gesmaakte retrokoers en een nieuwelingenwedstrijd gereden in afwachting van het eigenlijke Natourcriterium. Er kwamen twaalf renners uit de voorbije Ronde van Frankrijk aan de start (Sagan Peter, Yves Lampaert, Colbrelli Sony, Terpstra Niki, Oss DaniÃ"l, Poels Wout, Naessen Oliver, Debuyst Jasper, Tim Declercq, Vankeirsbulck Guillaume, Claeys Dimitri, Dupont Thimoty). Het was Niki Terpstra die tot enkele ronden voor het einde uit de greep van Sagan en Lampaert kon blijven maar uiteindelijk kwam het toch tot een sprint waarbij groene trui Peter Sagan als eerste over de meet rolde voor Niki Terpstra en Yves Lampaert. Het Roeselaarse publiek had dan misschien iets liever streekrenner en Belgisch kampoen Yves Lampaert op het hoogste schavotje gezien, met Peter Sagan als winnaar konden ze zich zeker ook verzoenen.

(PS)

Frank Vandewalle samen met Jens Wallays en Geert Wallays tijdens de retrokoers. (Foto JCR)

Frank Vandewalle samen met Jens Wallays en Geert Wallays tijdens de retrokoers. (Foto JCR) © (Foto JCR)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!