‘Run For Music For Life’ ten voordele van To Walk Again in Blankenberge

Christoph Poignie, Astrid Van Keer en Marjan Malfait. © WK
Redactie KW

O’Neill Beachclub, de Blankenbergse Atletiekclub en het stadsbestuur slaan opnieuw de handen in elkaar voor een sfeervolle massaloop in het kader van de Warmste Week. Vorig jaar werd met ‘Run For Music For Life’ 1.500 euro opgehaald. “Dit jaar willen we nog een stuk beter doen”, klinkt het bij de organisatie, die voor de derde editie ‘Popol’ wist te strikken.

Nu zondag kan je in Blankenberge opnieuw meelopen, -stappen of -rollen voor het goede doel. De 5 km-run, met start en aankomst aan de O’Neill Beachclub, vertrekt om 15 uur en wordt om 14.30 uur voorafgegaan door een begeleide kidsrun van 800 meter. Het event krijgt dit jaar de zegen van Ben Rottiers, alias Pol De Tremmerie uit FC De Kampioenen. “Ben is nauw betrokken bij de werking van To Walk Again, waarvan de filosofie mooi aansluit bij wat we met deze inclusieve kerstloop willen uitstralen. Ben zal onder het motto ‘iedereen kampioen’ zelf ook meelopen”, zegt Astrid Van Keer. De organisatie mikt dit jaar nog meer op het groepsgevoel. “We willen met onze Run For Music For Life een Warmathon-sfeertje creëren en Blankenberge tonen als een warme badstad. De brandweer, die vorig jaar al met een man of twaalf vertegenwoordigd was, heeft nu beloofd om met een nog grotere groep te komen. Dat is een mooi signaal, we hopen dat de Blankenbergenaars hun voorbeeld massaal volgen. Rollen, wandelen, lopen, strompelen desnoods… Alles kan, het belangrijkste is dat je erbij bent.”

Sport verbindt mensen

Marjan Malfait van Atletiek Club Blankenberge liep de eerste editie, in 2016, met twee nieuwe knieën. “Het was mijn eerste loop met knieprothesen na een half jaar out te zijn geweest. Wat me van die keer vooral is bijgebleven, is het gevoel dat ik er weer bij hoorde. Daarom doen onze leden ook zo graag mee aan deze loop; vooral het groepsgevoel telt en deelnemen is belangrijker dan winnen”, vertelt ze. “Sport verbindt mensen”, knikt Astrid. Ook haar zoon Johannes, verlamd door een verkeersongeval, nam al iedere keer met zijn klasgenootjes van De Zilvermeeuw deel.

De organisatie wil het event de komende jaren verder op de kaart zetten. “Dit past bij het imago van Blankenberge als een sportieve badstad, en we hebben ook een goede datum: onze run valt netjes tussen de vele andere kerstlopen in. Vorig jaar waren we met 250, nu hopen we op 350 deelnemers”, zegt Christoph Poignie van de surfclub. Inschrijven kan de dag zelf vanaf 14 uur.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier