Rudi Winters recht de rug: “Na het overlijden van Sabine dacht ik niet aan zingen”

Rudi Nys vond met Magalie Bouvroy opnieuw de liefde. "Mijn vrouw vroeg me vlak voor ze stierf om niet te stoppen met zingen én zeker niet alleen te blijven." © EDB
Redactie KW

In november 2017 brandde hun café in Stasegem uit en in mei 2018 verloor zijn vrouw Sabine de strijd tegen kanker. Rudi Nys, beter bekend als zanger Rudi Winters, heeft zijn portie ongeluk al ruimschoots gekregen. Na een pauze én het vinden van een nieuwe geliefde is hij klaar voor een positiever 2019. Het pinguïnleid, een ambiancelied met bijpassend dansje, is daarvan het mooie bewijs. “Het zou wel eens een hype kunnen worden”, glimlacht hij.

Door Els Deleu

Rudi Nys (52) en zijn gezin hadden het geluk niet aan hun kant de voorbije jaren. “In november 2017 brandde onze zaak ‘t Brouwershof in Stasegem volledig uit”, vertelt hij. “Ons hondje overleefde de brand jammer genoeg niet.” Ondertussen was ook Rudi’s echtgenote Sabine zwaar ziek geworden. Het koppel bleef echter niet bij de pakken zitten, trok naar Rollegem en gooide er in januari vorig jaar opnieuw de deuren van café De Volksvriend open. Ondanks de goede moed en het enthousiasme van het koppel sloeg het noodlot opnieuw toe. “De kanker van Sabine evolueerde veel sneller dan iedereen verwacht had… Op 29 mei 2018 overleed ze. Het café alleen voortzetten was niet haalbaar. Ik kon het me niet veroorloven om iemand extra aan te nemen om het café en de feestzaal draaiende te houden“, zucht Rudi.

Nieuwe liefde

Rudi verhuisde van Rollegem naar zijn Zwevegem. Hij woont er bij een tante. Met Magalie Bouvroy uit Stasegem heeft hij ondertussen ook opnieuw de liefde gevonden. “Sabine had me twee dingen gevraagd vlak voor ze stierf. Ze vroeg me om niet te stoppen met zingen en om niet alleen te blijven. Magalie werkte bij ons in de zaak en was een goede vriendin van mijn vrouw. We deelden ons verdriet na het overlijden van Sabine en zijn zo dichter bij elkaar gekomen.” Momenteel werkt Rudi in Carrefour Market aan de Zuiderlaan in Waregem. “Mijn zangcarrière als ambiancezanger Rudi Winters zette ik een aantal maanden on hold“, vertelt hij. “Na het overlijden van Sabine stond mijn hoofd niet naar optreden.”

Geen WK-lied

Rudi maakte in 2017 nog een liedje over de ziekte van zijn vrouw. “Hou me vast wordt gezongen op muziek van een nummer van Volumia, maar ik heb de tekst een beetje aangepast, iets persoonlijker gemaakt. Het Kankerfonds nam het op als hun lied. Ik zou met het WK voetbal in het achterhoofd ook een eigen WK-lied uitbrengen, maar dat was pure ambiance. Door het overlijden van Sabine heb ik dat niet gedaan.”

Rudy Winters.
Rudy Winters.© EDB

Enkele weken geleden nam Rudi Winters de draad van het zingen echter weer op. Met succes, want het eerste nieuwe nummer is al een feit. “Darline Vandekerckhove, een vriendin die pinguïns verzamelt, stelde voor om eens een nummer over de beestjes te maken. Ik vond het pinguïnlied van wijlen Bart Van den Bossche. Hij had het opgevoerd in De Muziekdoos en één keer op cd in een beperkte oplage uitgebracht. Ik kocht het nummer en zong het in. Het is nog maar uit en het staat al in hitparades in België en Nederland. Er is ook een bijhorend dansje. Ik geloof dat het een hype kan worden in 2019.”

Pinguïns gezocht

Met het pinguïnlied trad Rudi voor het eerst opnieuw op in zaal Blommenhof in Staden, op oudejaarsavond. “Magalie en Darline gingen mee om te dansen als pinguïn en het was een groot succes. Ik treed op in heel Vlaanderen, maar ook in Nederland. In de streek van Eindhoven en Nijmegen sta ik steevast tijdens de carnavalsperiode op een podium. In het weekend zijn er soms meerdere optredens, maar ook in de week kom ik bij ouderenverenigingen, in woonzorgcentra, in bedrijven of in scholen. Het zingen is een uit de hand gelopen hobby geworden.” (glimlacht)

Op zondag 27 januari neemt Rudi een videoclip op voor het pinguïnlied. Dat zal gebeuren in sporthal De Dageraad in Harelbeke. “We hebben nog veel pinguïns nodig voor de videoclip. De pakken hebben we al, maar volwassenen en kinderen die zich geroepen voelen om verkleed als pinguïn mee te dansen mogen contact opnemen. In de voormiddag zal het dansje – dat trouwens heel gemakkelijk is en dat iedereen sowieso kan – aangeleerd worden, na een aperitief volgt dan de opname.”

Wie interesse heeft om mee te dansen kan Rudi contacteren op 0493 93 74 66 of via rudiwinters@live.be

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier