Ruben Van Gucht en Renaat Schotte roepen Kuurnenaars op om te poseren

21/12/17 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:22

Komend weekend doet Kuurne een gooi naar de titel van de Warmste Gemeente van Vlaanderen. Burgemeester Francis Benoit wil op zaterdagvoormiddag de meest indrukwekkende selfie ooit nemen en heeft daarvoor zijn inwoners nodig.

Ruben Van Gucht en Renaat Schotte roepen Kuurnenaars op om te poseren

Voorlopig zijn nog maar met een tiental, maar zaterdagvoormiddag moeten meer dan 1.150 Kuurnenaars samentroepen op de Markt. © GF

Om 11.30 uur op zaterdag 23 december moeten meer dan 1.150 Kuurnenaars samen op één foto staan. Zo grijpt de ezelsgemeente het wereldrecord én wordt een intensieve Warmste Week in de gemeente met een knal afgesloten. Sporza-presentatrice Steffy Merlevede - een Kuurnse nota bene -, journaalanker Ruben Van Gucht en wielerman Renaat Schotte lanceerden alvast een niet mis te verstane oproep. "Kuurne is het aan zichzelf verplicht om de Warmste Gemeente te worden", zegt Steffy. Per inwoner gaat 1 euro naar het goede doel, de organisatie voorziet ook verse soep. Afspraak vanaf 11 uur op de Markt van Kuurne.

Radio 1 Steffy Merlevede uit Kuurne ondersteunt ook de warmste gemeente foto ! Maar ook Ruben van Gucht en Renaat Schotte van Sporza. Ook Bram Schietgat van kbk en de leerlingen van vbs st Michiel. Kijk dit filmpje zeker uit en klank aan #dewarmsteweek #stubru

Geplaatst door Francis Benoit op donderdag 21 december 2017

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!