Roseanne: "Alles voor mijn honden. Ik ben een echte dierenvriend"

25/12/18 om 16:15 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 16:38

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "Wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Roseanne.

Roseanne komen we tegen in het gemeentepark van Heule. Ze is er op wandel met haar twee honden. Het zijn geadopteerde windhonden, Niña en Ella. Twee Spaanse dametjes. Ze vertelt dat die honden wel vaker worden afgedankt na een carrière in de windhondenraces in Spanje en Ierland. Haar honden zijn een tikkeltje kleiner dan de dieren die in de races worden ingezet. Die kleinere variante blijkt dan vooral weer te worden gebruikt in de jacht. Om achter konijnen aan te zitten.

"Het zijn heel lieve, rustige dieren," zegt Roseanne. Ze wandelt met haar sierlijke honden in het park, maar even goed kan je het trio tegenkomen in Antwerpen, of om het even waar eigenlijk. "Alles voor mijn honden," zegt ze. "Ik ben een echte dierenvriend."

Roseanne is destijds de liefde gevolgd naar Kortrijk, maar is zelf uit Gent. 'Hoor je dat niet?' zegt ze. 'Mijn r verraadt me direct.' En inderdaad, haar r is duidelijk niet van Heule. De dierenvriendin vindt het leven best fijn in de Tinekesgemeente, al vindt ze het er persoonlijk een beetje te druk.

"Naar mijn smaak is het wat te druk qua drankgelegenheden, ze vinden hier altijd wel een aanleiding om een activiteit te ontwikkelen. Dat is enerzijds goed, maar anderzijds een beetje van het goeie teveel."

Volg de ontmoetingen van onze stadsreporter Kurt Vandemaele met de Kortrijkzaan in de krant en online. Ontvang KW Kortrijk-Menen in de brievenbus en lees alle artikels op kw.be. Nu supervoordeling: 6 weken voor 10 euro. Klik hier

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!