Ronny Vanhercke opent café El Passo in Koekelare

Ronny Vanhercke heropent café Den Doedel als jongerencafé El Passo. "Omdat ons doelpubliek de jongeren zijn, zorgen we ook voor aangename prijzen en nieuwe drankjes." © foto Coghe

Den Doedel is niet meer. Ronny Vanhercke tovert het café in de Noordomstraat om tot jongerencafé El Passo. De opening is voorzien eind februari, begin maart. “El Passo wordt geen kopie van de Monroe. We willen een plek creëren waar jongeren zich goed voelen.”

Café Monroe in de Kerkstraat krijgt er een broertje bij. Zaakvoerder Ronny Vanhercke bouwt momenteel café Den Doedel om tot café El Passo. “Het nieuwe café krijgt wel een heel ander concept dan de Monroe”, beklemtoont Ronny. Een volledig nieuw café, vraagt ook om een nieuwe naam. Daarom doopt Ronny Den Doedel om in het frissere en jeugdiger klinkende El Passo.

“Van El Passo willen we een jongerencafé maken, maar uiteraard is iedereen er welkom. We zullen ook heel wat andere drankjes en cocktails aanbieden die niet in de Monroe te verkrijgen zijn. En ten derde zal het interieur er heel anders uitzien. De El Passo krijgt een meer industriële look, iets ruwer. Met zichtbaar metaal, poutrellen, roest, netten aan het plafond,…”

Op 17 december was het negen jaar geleden dat Ronny café Monroe langs de Kerkstraat opende. Nu zag Rudy de tijd rijp om een tweede café te openen in Koekelare. “Toen ik zag dat Den Doedel vrij kwam, heb ik er mijn zinnen opgezet. Als ik het niet had gedaan, had iemand anders het wel gedaan in mijn plaats. Het is een mooi pand dat goed gelegen is. Den Doedel was vroeger een goed draaiend café, dat wil ik er opnieuw van maken. We spitsen ons toe op jongeren, omdat er voor hen niet veel te doen is in Koekelare. Zo is er bijvoorbeeld al een hele tijd geen jeugdhuis meer.”

Aangename prijzen

Al zal Ronny van de El Passo natuurlijk geen veredeld jeugdhuis maken. “Het wordt een gezellig café waar jongeren zich goed mogen voelen. Aangename prijzen voor de drankjes horen daarbij. We pakken uit met heel wat andere, nieuwe drankjes. Daarnaast zullen er ook tapas te verkrijgen zijn, maar ook een spaghetti en een macaroni.”

Ronny wil eind februari openen. “Ten allerlaatste halverwege maart moet El Passo open zijn. Ik kan er nog geen exacte datum opplakken, want er was echt heel veel werk aan het pand. We hebben het pand helemaal moeten uitmesten. Het is de bedoeling dat een gerant de El Passo zal openhouden, op de drukke momenten aangevuld met jongeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier