Ronny Boussauw verlengt Torhoutse carnavalstitel bij de derde leeftijd

Ronny Boussauw, centraal met prinses Lena Verduyn, won zijn tweede opeenvolgende prinsentitel bij de derde leeftijd. Uitdager Gaby Tanghe, links in het blauw, haalde maar negen stemmen minder. © Foto JS
Johan Sabbe

Zaterdagnamiddag is Ronny Boussauw voor het tweede jaar op rij de Torhoutse prins carnaval van de derde leeftijd geworden. Na een ongemeen spannende strijd klopte hij uitdager Gaby Tanghe met amper negen stemmen verschil.

Ronny, die twintig jaar geleden al keizer carnaval van Torhout geworden was, is lid van de Orde van de Bourgondiërs. Gaby van zijn kant vertegenwoordigt de Orde van de Sparrestee.

Met amper negen stemmen verschil

Voor het eerst had het verkiezingsbal van de derde leeftijd op dezelfde zaterdag plaats als dat voor de stadsprins. Wat een goede optie bleek te zijn, want er zakten 377 mensen naar zaal De Mast af om hun stem uit te brengen. Twee deden dat ongeldig, 183 stemden op Gaby en 192 op Ronny. Vorig jaar was de marge een stuk groter want toen haalde Ronny het van Gaby met 204 tegen 152 stemmen.

Het was een sportieve strijd, maar na het bekendmaken van de nipte uitslag liet het kamp van Gaby zijn emoties de vrije loop. “We hebben zoveel voor Gaby’s campagne gedaan en dan verliezen we met amper negen stemmen”, klonk het tot tranens toe. “Doodjammer is dit.”

Net als vorig jaar koos Ronny zijn vrouw Lena Verduyn als prinses.

Zaterdagavond is sportieve revanche mogelijk

Op zaterdagavond kan de Orde van de Sparrestee sportieve revanche nemen, want dan treedt de uittredende stadsprins Dirk ‘Jettie’ Couwelier van de genoemde orde in het strijdperk tegen Jurgen Vincke van de Orde van de Bourgondiërs. Dirk is de gedoodverfde favoriet, maar Jurgen wil zijn vel duur verkopen. Voor het eerst dienen beide kandidaten een show van een twintigtal minuten op te voeren.

Even voor middernacht zijn de stemmen geteld en weet Jettie of hij zijn tweede opeenvolgende prinsentitel mag vieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier