Ronald Ghesquière: "Gelukkig zijn met de kleine dingen, dat is het belangrijkste"

15/03/19 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 15:00

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Ronald. "Schijnt de zon dan ben ik content. Regent het, dan trek ik een jas aan en ben ik toch weer content."

"Ik ben van Overleie", zegt Ronald Ghesquière. Dat had hij niet eens moeten verklappen. Hoe hij medeklinkers inslikt en klinkers laat botsen. Mocht hij zingen wat hij zegt, ik waande hem meteen familie van Johnny Turbo. Hij is een man die zichtbaar tijd heeft. Met pensioen, denk je dan. En ook dat is raak. Raar toch dat we bij een kennismaking meteen willen weten wat mensen doen. Alsof we ze willen klasseren. Gepensioneerd? Dan moet je wel oud of out zijn. Terwijl een babbel je al snel tot nieuwe inzichten kan leiden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!