Rommelmarkt wordt weer een waar volksfeest in Stene

Redactie KW

In Stene slagen ze erin om van de rommelmarkt een groots volksfeest te maken. Op zaterdag 28 april kun je niet enkel langs de 300 standjes schuifelen, er zijn ook optredens, een straatorkest, een kindershow en meer.

Duimen op mooi weer op zaterdag 28 april, want er is een hoogdag op komst in Stene-dorp. Op zaterdag 28 april vindt er voor de achtste keer rommelmarkt plaats. Er worden ruim 300 standhouders verwacht. Het feestelijke gebeuren vindt hoofdzakelijk plaats tussen 7 en 17 uur in volgende straten: Zilverlaan, Lavendel-, Heidebloem-, Melkerij-, Brug-, Veld- en Ontworpenstraat. Maar in Stene houden ze het niet zomaar bij een rommelmarkt. Het evenement wordt om 18.30 uur afgesloten met een optreden in de tent langs de Lavendelstraat.

“Dit jaar staat de feesttent met bar, toiletten en podium niet meer op de vertrouwde weide in de Zilverlaan”, verduidelijkt Christine Vervaeke, voorzitter van Stene Leeft. “Door de verkaveling van deze gronden, zijn we met Stene Leeft uitgeweken naar het grasplein in de Lavendelstraat. We gaan er een gezellige sfeer creëren met straatanimatie. Het wandelende straatorkest De Muzketiers, een groot springkasteel en een heuse kindershow met Clown Bobo zullen het geheel omvormen tot een kindvriendelijk volksfeest. Als afsluiter geeft de stevige coverrockband Gravity uit Oostende van katoen.” (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier